1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

'Ramazan davulu' sustu

Giresun Belediyesi’nin Ramazan davulcusu yasağı bu yılda devam ediyor.  Ramazan’ın geleneksel davulu Giresun’da son iki yıldır sustu.

Giresun Belediyesi’nin iki yıl önce uygulamaya koyduğu Ramazan davulcusuna yasağının bu yılda devam ettiği açıklandı.

Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine yasaklanmanın yapıldığını belirten Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, “Halkımızın davul zurna konusunda şikayetleri oldu. Bu yoğun şikayetler üzerine ramazanda davul çalınmasını yasaklamıştık. Hastaların, çocukların olduğu ve bu yüzden sıkıntı yaşadığı talebine cevap vermek için uygulamayı başlatmıştık.Bu uygulama bu yılda devam etmekte.Ramazanda çalan davulcuların belediyemiz ile ilgili yoktur yakalanan ve tespit edilenler hakkında da kabahatler kanununa göre işlem yapılacaktır” dedi.

Ramazan boyunca çeşitli etkinliklerin olacağını da ifade eden Cinel, “Ramazan ayı içerisinde çeşitli etkinliklerimiz olacak. Hazırlıklar tamamlandı. Ramazan boyunca her gün bin kişiye iftar yemeği verilecek.Aynı zamanda her akşam belediye konservatuarı, musiki cemiyeti ve Müzik Dostları Derneği ile işbirliği içerisinde her akşam hava şartları el verdiğince açık havada müzik dinletisi düzenlenecektir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe 17:29:31
Güncelleme :30 Temmuz 2012 Pazartesi 15:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CHP Halka İnmesin. IP: 78.186.96.xxx Tarih : 25.07.2012 16:44:09

" her akşam belediye konservatuarı, musiki cemiyeti ve Müzik Dostları Derneği ile işbirliği içerisinde her akşam hava şartları el verdiğince açık havada müzik dinletisi " Yıllardır çalınan davul sesinden rahatsız olunuyor ama sayın başkanın açık hava dinletileri bizi rahatsız etmeyecek. Vayy be sizin isteklerinize gelince bi sıkıntı yok. Ama yıllardır ara vermeden çalınan ve kimlerin rahatsız olduğu belli olan malum çevre mahalle baskısı nedeniyle davulların çalınması yasaklanıyor. Kararınızı kutlamak isterdim ama HALKA İNECEĞİM diyen CHP nin halkın tepesinde demoklesin kılıcı gibi sallanmasına anlam veremiyorum. Amansın chp sakın halka inme sen hep demoklesin kılıcı ol yeter.