3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Rauf Denktaş Giresun'da

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, dün sabah törenle açılan Lokmacı Kapısı'nın dün gece Rum tarafınca kapatılıp daha sonra tekrar açılmasını "Maskaralık" olarak nitelendirdi. 

Giresun Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Dünden Bugüne Kıbrıs" konulu konferans için dün akşam Giresun'a gelen Denktaş, Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret etti. Denktaş, burada, gazetecilerin Lokmacı Kapısı'nın dün akşam Rum tarafı tarafından tek taraflı olarak kapatılıp ardından açılmasıyla ilgili sorularına cevap verdi. 

KIBRIS, GİRİT OLMASIN
"Rum'la hakikaten anlaşmak isterseniz, Rum'un istediğini kabul edeceksiniz. Kabul etmezseniz sizinle böyle oynar" diyen Dentaş, Rumların yapmaya çalıştıklarının Türk askerini gündeme getirmek olduğunu söyledi. Bütün oyunun bu olduğunu anlatan Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk askeri varsa gelmem, Türk askeri varsa kapatırım, Türk askeri bugün çekildiydi, görünmediydi açtım, Gölgesi düştü orayı kapattım. Bu sözler nedir. Bütün mesele budur. Türk askerini gündemde tutmaktır. Onun için Türk hükümeti en kesin şekilde Genelkurmay Başkanı'nın söylediklerini Meclis'te teyit etmelidir." 

Denktaş, Türk askerinin adada mutlaka kalmaya devam etmesi gerektiğini savunarak sözlerine şöyle devam etti: "Türk askerinin adadan çekilmesi, garanti anlaşmasının sulandırılmasına neden olacaktır. Annan Planı'nda olduğu gibi. Türk askerinin adadan çekilmesi veya çıkması, Kıbrıs'ın, Girit gibi Yunan adası olması demektir. Bunu bilelim" Vali Taşkesen, ziyarette Denktaş'a plaket ve fındık rozeti verdi. 

Giresun Valiliği ziyaretinin ardından Denktaş, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz'ı makamında ziyaretti. Denktaş, Giresun Üniversitesi'ne bağlı Şebinkarahisar ilçesindeki meslek yüksek okulunda "Dünden Bugüne Kıbrıs" konulu konferans vermek için helikopterle bu ilçeye gitti.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 11:57:56
Güncelleme :4 Nisan 2008 Cuma 12:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?