3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Rekolte tespiti 15-25 Haziran'da

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 15-25 Haziran tarihleri arasında 2008 ürünü fındık rekoltesini tespit etmek amacıyla komisyon çağrısında bulundu.

İl Tarım Müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret borsaları, fındık araştırma enstitüsü, öğretim görevlileri ve fındıkla ilgili diğer kuruluşların katılımıyla oluşturulması planlanan komisyon 2008 ürünü fındığın rekoltesini tespit edecek.

Komisyon başkanlığınca yürütülecek tespit çalışmalarında yoğun olarak fındık üretimi yapılan Düzce merkez, Kaynaşlı, Gümüşova, Gölyaka, Çilimli ve Akçakoca, Sakarya'nın Karasu, Kocaali, Akyazı ve Hendek, Bartın merkez, Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli, Samsun'un Çarşamba, Terme ve Salıpazarı, Ordu, Giresun ve Trabzon'un tüm ilçeleri ile Rize ve Artvin illerinin Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde yaklaşık 621 bin 236 hektar alanda yapılacağı bildirildi.

Geçmiş yıllarda komisyona başkanlık yapan Ordu Üniversitesi (ODÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, amacın tüm kesimlerin katılımı ile doğru, bilimsel çalışmaya dayanan rekolte tahmin çalışmalarının yürütülmesi olduğunu söyledi. Çalışmalar yapılmadan rekolte tahminlerinde bulunulmasının son derece yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Turan Karadeniz, "Fındığın rekolte çalışmalarını yapılmış gibi gösterilerek oluşturulan rekolte tahmin rakamları ile fındık sektörünün yanıltıldığı dönemler kapanmıştır. Halkımızın da bunlara itibar etmemesi gerekir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?