3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Rektör Öztürk iddialı konuştu

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Giresun Üniversitesi'nin gerek Karadeniz Bölgesi, gerekse de Avrasya Coğrafyası'nda bulunan önemli üniversitelerden birisi olacağını söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Mayıs 2007 tarihinde başladığı rektörlük görevinde 6. ayını doldurmak üzere olduğunu hatırlattı. 6 aylık görevi süresinde üniversitenin sorunları ile yaşanan eksikliklerin belirlenmesi ve üniversitenin gelişimi için yapılması gereken konuların tespit edilmesi yönünde çalışmalar yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, tespitler sonucu elde edilen veriler ışığında çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Giresun halkından büyük destekler aldıklarını, bu durumun da kendisini mutlu ettiğini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, "Yeni kurulan üniversiteler genellikle başlangıçta çeşitli eksiklikler, mahrumiyetler ve sıkıntılarla işe başlarlar. Bu durum şehir ile üniversite arasında sağlam temellerin, köprülerin olmamasından ileri gelmektedir. Ben göreve başladığım süreçten bugüne kadar olan zamana baktığımda kendimi şanslı saydığım bir süreci yaşıyorum. Şehrin güzelliği, doğası, kültürü ve konumu benim burada öğrenci ve öğretim üyesi bulma işlemimi kolaylaştırıyor. Yine kent de üniversiteye önemli katkıda bulunuyor. Örneğin üniversitenin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla geçmişte bir komite kurulmuş. Bu komite 2 milyon YTL gibi önemli kaynağı oluşturmayı başarmış durumda. Bu komite üzerinden üniversitenin altyapı eksikliklerinin giderilmesini sağlıyoruz. Bu bizim kentten gördüğümüz desteğin en güzel somut bir örneği. Giresun kentinin desteği, bizim üniversite oarak daha çok gayret içerisinde olmamızı sağlıyor" dedi.

Giresun halkına üniversiteye verdikleri desteklerden dolayı şükranlarını sunduğunu kaydeden Prof. Dr. Öztürk, "6 ay içerisinde Giresun Üniversitesi'nin gelişimi açısından birşeyler yapabilmişsek, bu büyük ölçüde Giresun halkının bize olan desteği ve güveni sonucudur" diye konuştu. Üniversitede yaşanan zorlukların zaman zaman kendisini karamsarlığa ittiğini ve hatta görevi bırakma noktasına kadar getirdiğini işaret eden Prof. Dr. Öztürk, "Çünkü kaynaklarınız kıt ve yokluklarla mücadele ediyorsunuz. Ancak Giresun sevgisi ve Giresunlular'ın üniversiteyi kucaklayıcı destekleri bizim bu karamsarlığımızın kısa sürede dağılmasını sağlıyor" şeklinde konuştu.

"6 AYDA SORUNLARI ÇÖZMEMİZ İMKANSIZ"

Giresun Üniversitesi'nde yıllardır süre gelen önemli sorunların bulunduğunu, bunların bazı kesimler tarafından kendisinden 6 ay gibi kısa sürede çözüme kavuşturmasını beklediklerini savunan Prof. Dr. Öztürk, bu durumun kendisini üzdüğünü belirtti. Prof. Dr. Öztürk, Giresun Üniversitesi'nin 2008 akedemik yılından itibaren daha donanımlı ve elverişli koşullarda eğitim vermeye başlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Giresun Üniversitesi'nin geçmişte çözüme kavuşturulamamış, birikerek bugünlere kadar gelmiş önemli sorunları bulunuyor. Benim bu sorunları 6 ayda çözmem bekleniyor. Üniversitenin kıt kaynaklarıyla bu sorunların 6 ayda çözümünü beklemek vicdan, hak ve adalet ilkelerine biraz ters düşüyor. Sorunları çözmek için arkadaşlarım ve ben mesai kavramı gözetmeksizin çalışıyoruz. Bunu da başaracağız. Gelecek yıl her açıdan daha donanımlı, daha rahat ve daha elverişli koşullarda bir akademik yıl yaşayacağız. 2009 akedemik yılı ise daha da iyi olacaktır. Bunu başarmak için çalışıyoruz."

Giresun Üniversitesi'nin, bulunduğu coğrafyada Sosyal Bilimler alanında öne çıkacağını iddia eden Prof. Dr. Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Giresun, üniversite sayesinde sosyal bilimler alanında bir eğitim ve kültür merkezi haline gelecek. Kümülatif anlamda olmasada Samsun'daki 19 Mayıs Üniversitesi ve Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni kısa sürede yakalamamız mümkün olamayabilir. Ancak belli alanlarda bu üniversitelerin önüne geçeceğimize inanıyorum."

"ABD VE AVRUPA'DAKİ ÜNİVERSİTELER ARTIK CAZİBESİNİ YİTİRİYOR"

"ABD ve Avrupa'da bulunan üniversiteler yavaş yavaş cazibesini kaybediyor" diyen Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, şunları söyledi: "Dünyanın ilgisi yavaş yavaş doğuya doğru kayıyor. Avrasya Coğrafyası da burada çok belirgin olarak kendisini göstermektedir. Avrasya Coğrafyası ve bu bağlamda Karadeniz Havzası'na baktığımız zaman bu havzada güzel sanatlar ve sosyal bilimler alanındaki bazı temel alan kıyıdaş ülkelerin öne çıktığını görüyoruz. Giresun Üniversitesi'nde güzel sanatlar ve sosyal bilimler alanında gelişim göstermesi için çalışmalarımız bulunmaktadır. Sanat dalları da dahil sosyal bilimleri alanında Giresun Üniversitesi öne çıktığı sürece, Karadeniz Havzası ve Avrasya Coğrafyası da öne çıkacaktır. Dolayısıyla Karadeniz Havzası ve Avrasya Coğrafyası bizim açımızdan bir cazibe unusuru olmaktadır. Giresun Üniversitesi'nin gerek Karadeniz Bölgesi, gerekse de Avrasya coğrafyasında bulunan önemli üniversitelerden birisi olacaktır."

ÖSS'ye girecek olan adaylara Giresun Üniversitesi'ni tercih etmeleri yönünde de çağrıda bulunan Prof. Dr. Öztürk, "Giresun Üniversitesi'ni seçecek olanlar denizle içiçe olan bozulmamış doğaya sahip bir kentte öğrenim görme fırsatı yakalayacaklar. Yine kentin üniversiteyi kucaklaması da adaylar için ayrı bir cazibe oluşturuyor. Şöyle bir kent düşünün, öğrenciyi yolunacak kaz gören, öğrenciye ev kiralamayan, kiralasa bile çok yüksek fiyatla kiralayan, öğrencinin yurt imkanı sunulmayan bir kent ve ünivesite düşünün. Giresun'da bunlar yok. Giresun'da çok modern ve kucaklayıcı bir yaşam var. Öğrencilerin, özünde gerçekten çalışıp belli noktalara gelebilmek, ülkesine hizmet ideali varsa Giresun Üniversitesi bu ideallerini geliştirme açısından çok rahat bir ortam sağlamaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 16:43:16
Güncelleme :8 Kasım 2007 Perşembe 16:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?