19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Rektör Öztürk şehit ailelerini unutmadı

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, Cumhuriyet Haftası çerçevesinde Giresun ve ilçelerindeki şehit yakınlarını ziyaret ettiklerini belirterek "Bu etkinliğimiz bir ay önceden planlanmıştı. Son günlerdeki olaylara denk gelmiş olabilir ama bizim etkinliğimizin onunla bir ilişkisi yok" dedi.

Prof.Dr. Öztürk, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Alaattin Pahsa ile birlikte şehit polis memuru Murat Şengül'ün eşi Seyhan Şengül'ü evinde ziyaret etti. Ziyarette şehit polis memuru Murat Şengül için Fatiha okuyan Prof.Dr. Öztürk, şehidin eşi ve annesi Riviye Yetim ile bir süre sohbet etti.

Rektör Prof. Dr. Öztürk, bugün Giresun ve 15 ilçede Cumhuriyet Haftası çerçevesinde şehit yakınlarını ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretlerin, PKK'lıların dağdan inişleri ve sonrasında gelişen olaylarla çakıştığını ancak etkinliğin bununla ilgisinin olmadığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Bu etkinliğimiz bir ay önce planlanmıştı. Son günlerdeki olaylara denk gelmiş olabilir ama bizim etkinliğimizin onunla ilişkisi yok. Cumhuryet Haftası kapsamında Cumhuriyet Devleti'nin ilelebet yaşaması yolunda hayatını hiçe sayan güvenlik görevlilerimizin ailelerini ziyaret edip onlara şükran duygularımızı ifade etmek, onların hatıralarını tazelemek, onları unutmadığımızı göstermek adına bu ziyaretleri yapıyoruz."

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYALIM

Prof.Dr. Öztürk, böyle haftalarda şehit yakınlarının hatırlandığını, bu durumun da kendi zaafiyetleri olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Bu haftalar olmasa biz bu aileleri hatırlayamıyoruz. O da bizim zaafiyetimiz. Dolayısıyla Cumhuriyet Haftası böyle birşeye vesile oldu. Şu an Giresun ve 15 ilçesinde bizim akademik ve idari personel arkadaşlarımız şehit ailelerini ziyaret ediyor. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde bu devletin bu Cumhuriyet'in hangi koşullarda bir araya geldiğini hatırlatıp o birlik ve beraberliği tazelemek."

Dağdan inen PKK'lıların karşılanması olayına da değinen Prof.Dr. Öztürk, milli birlik ve beraberliğin üzerinde hiçbir şeyi tanımadıklarını belirterek "Biz hocayız. Hoca olarak tabi bir ilim ve irfan yuvası olarak ülkemizin milli birlik ve beraberliği açısından olaya bakarız" ifadelerini kullandı. Hukukun çizdiği sınırlar içerisinde özgür ve bağımsız düşünceden yana olduklarını anlatan

Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, milli birlik ve beraberliğin üzerinde hiçbirşeyi de tanımayız. Bizim için asıl olan milli birlik ve beraberliğimiz. Bazı şeylerin kısa sürede çözümünü beklememek lazım. Bazı şeylerin de bu tür tedbirlerle çözülebileceğini düşünme noktasında batı ülkelerdeki örnekleri ve yakın tarihimizdeki yaşadıklarımızı dikkate alarak gözden geçirmemiz gerekiyor."

Cumhuriyet Haftası kapsamında yarın Bayrak Yürüşü gerçekleştireceklerini hatırlatan Prof.Dr. Öztürk, Giresun halkını etkinliğe davet etti.

ŞEHİT POLİS

Polis memuru Murat Şengül, 10 Kasım 1996 tarihinde görevli olduğu Bingöl'de terör örgütünce düzenlenen bir saldırıda şehit olmuştu.

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET
ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 12:17:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 19:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?