19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Rektör Öztürk'e destek

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aygün Attar, Türkiye'nin hukuk devleti olduğuna inancın zarar görmemesi için Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün bir an önce serbest bırakılarak görevinin başına dönmesi gerektiğini söyledi.


Giresun Üniversitesi Senatosu'nun yaptığı toplantının ardından Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Rektör Vekili Prof. Dr. Attar, toplantıda son günlerdeki olayları tartıştıklarını belirtti. Toplantıda, çoğunluğun oyuyla Rektör Öztürk'e destek verilmesi kararının alındığını vurgulayan Prof. Dr. Attar, "2006 yılında kurulmuş olan üniversitemizin, 2007 yılı Mayıs ayında atanmış olan kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 'terör örgütü' olduğu ileri sürülen 'Ergenekon' isimli sözde oluşum ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 13 Nisan Pazartesi günü görevinin başında iken gözaltına alınmış ve aynı günün akşamı geç saatlerde İstanbul'a sevk edilmiştir.

Giresun Üniversitesi Senatosu olarak, sayın rektörümüzün yanında olduğumuzu, ilke ve prensiplerinin savunucusu olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. Giresun Üniversitesi'nin yoğun çalışma temposunun aksamaması, gelişmek ve ilerlemek yolunda kazanılan ivmenin hız kesmemesi, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna olan inancın zarar görmemesi için, sayın rektörümüzün biran önce görevinin başına dönmesi öncelikli isteğimizdir" dedi.


Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün, Giresun Üniversitesi'nde büyük hizmetlerinin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Attar, şöyle konuştu:
"Rektör Öztürk, göreve geldiği günden bu yana, üniversitenin gelişimi için gece-gündüz çalışmış ve kendisini adeta Giresun Üniversitesi'ne adamıştır. Göreve başladığı tarihten itibaren geçen kısa süre içerisinde, toplam 11 olan fakülte sayısı, yüksek okul ve merkez sayısı 24'e çıkmıştır. 55 olan ön lisans ve lisans programı sayısı 102 olmuş, ayrıca lisansüstü programlar başlamıştır. 182 olan akademik personel sayısı 268'e, 8 bin 500 olan öğrenci sayısı da 12 bine ulaşmıştır.

Üniversitemiz idari yapılanmasını tamamlamış ve kurumsallaşma açısından yaşıt üniversitelerin çok ilerisine taşınmıştır. Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda akademik, bilimsel ve sosyal etkinlikle, öğrencileri ve çalışanlarının yanı sıra, Giresun ili ve ilçeleri halkının da ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine çok önemli katkı sağlamıştır. Ülkemiz açısından son derece önem taşıyan Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkeler ile işbirliği çalışmaları başlatılmıştır."
Rektör Vekili Prof. Dr. Attar, konuşmasının sonunda Rektör Öztürk'ün en kısa sürede serbest bırakılarak görevinin başına dönmesini beklediklerini vurguladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 15:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?