3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Rektör Öztürk'ten Erdoğan'a cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rektör çıkıyor, darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya, önce yerini bil. Otur oturduğun yerde" sözleriyle eleştirdiği Giresun Üniversitesi Rektörü Osman Metin Öztürk, yazılı bir açıklama yayınladı.

BU YAŞIMA KADAR İŞİTMEDİĞİM KÜFÜRLER GÖNDERİLDİ
Rektör Prof.Dr.Osman Öztürk, açıklamasının ilk bölümünde, "Bugün Gazetesi'nin 18 Ocak 2008 tarihli nüshasında yer verilen hakkımdaki 'Rektör Paşa'dan Orduya saygısızlık' başlıklı haber, Sayın Başbakan Erdoğan'ın 19 Ocak'ta partisinin bir toplantısında söz konusu habere dayalı olarak sarfettiği sözler, Sayın Başbakan'ın bu sözlerinin 20 Ocak'ta basın yayın organlarında 'Otur yerine Rektör Paşa', 'Sen kimsin ya otur yerine' şeklinde yer alması ve bütün haber, yorum ve beyanlardan sonra şahsım ve ailem hakkında bu yaşıma kadar işitmediğim ağır küfürlerin ve hakaret içeren ifadelerin internet adresime ve cep telefonuma gelmesi sonrasında aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması zarureti hasıl olmuştur" dedi.

Rektör Osman Metin Öztürk'ün maddeler halindeki açıklamasında yer alan bazı ifadeler şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir vatandaşı olmakla iftihar ederim. Mustafa Kemal'in açtığı, ilke ve ihkilaplarının aydınlattığı yolda ilerlemek, kurum ve kişi olarak hem hukuksal görevim hem de kişisel ülkümdür. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Uzmanlık alanım uluslarrarası ilişkiler. Tarafımdan orduya ne saygısızlık yapılmış ne de darbe çağrısında bulunulmuştur. Bu yönde ne bir beyanatım ne de bir açıklamam olmuştur. Orduya saygısızlık ve darbe çığırtkanlığı yaptığımı yazanlar ve söyleyenler; yaklaşık 65 gün önce kaleme almış, internet ortamında yayınlamış ve kişisel web sayfama koymuş olduğum Ortadoğu'da Oyunun yeni Adı: Sünni Cephe başlıklı yazımdan, bunları kendileri yorum yoluyla çıkarmışlardır. Yani haber ve yorumlara konu olan ifade ve beyanlar bana ait değildir. Bunlar sahiplerine aittir. Rektör olmam uzmanlık alanımdan kopacağım anlamına gelmez. Rektörlerin kendi uzmanlık alanlarında fikir üretmeleri, görüşlerini açıklamaları ve bunları kamuoyu ile paylaşmaları, hukuken yasak olmadığı gibi tam tersine bunları yapmak üniversitelerin ve öğretim üyelerinin evrensel, toplumsal ve hukuksal görevidir."

REKTÖR SIRADAN BİR DEVLET MEMURU DEĞİLDİR
Rektör Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, açıklamasının devamında da şu görüşlere yer verdi: "Rektörü sıradan bir devlet memuru olarak gören ve gösteren anlayışa katılmam mümkün değildir. Rektörlük görevine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atandım ve 23 Mayıs 2007'de görevime başladım. Kurucu Rektör olarak bu görevimi 8 aydır yürütmekteyim. Yeni kurulmuş bir üniversitedeki olağan güçlüklere rağmen, bize tevdi edilen görevi pozitif hukukun çizdiği sınırlar içinde, en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olduğumuzu, yurt içinden ve dışından izleyen tarafsız gözler teslim eder. Bu vesileyle benim ve ailem hakkında ağıza alınmadık küfürleri edenleri ve bu küfürlere muhatap olmama neden olanları, şu aşamada kamuoyunun bilgisine, vicdanına ve Allah'a havale ediyorum. Tarafıma yapılan hasmane saldırının, hakaretin ve küçük düşürmenin, gerçekte bunları yapanların kendilerine yapılmış olduğunu kabul ediyorum. Çünkü inanıyorum ki, 'Kim ne yaparsa kendisine yapar'. Ne mutlu Türküm diyene".

Rektör Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, basın mensuplarının görüntülü röportaj taleplerini ise geri çevirerek şu anda konuyla ilgili başka açıklama yapmayacağını söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 14:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN ÇAKMAK IP: 88.231.206.xxx Tarih : 27.01.2008 10:24:26

sayın rektörümün görüşlerine katılıyorum ve görevinin hep bu tempoda sürdürmesini temenni ediyorum rektörüme çamur atanlar kendi yolsuzluklarına kendi partizanlıklarına önce cevap versinler