3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Rektör Öztürk'ten vakıf müjdesi

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Giresun Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (GESBAV) adı altında vakıf kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Öztürk, yaptığı açıklamada, mevzuat gereği dernekler ve vakıflar, kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerini alamadıkları için Giresun Üniversitesi Vakfı adı altında bir vakfın kurulmasının hukuken mümkün olmadığını hatırlattı.

Giresun Üniversitesi'nin kamusal yollarla karşılanamayan acil ihtiyaçlarının süratle giderilmesi için Giresun Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (GESBAV) adı altında bir vakfın kurulması amacıyla çalışma başlattıklarını kaydeden Prof. Dr. Öztürk "27 Aralık 2007 Perşembe günü Giresun Valiliği'nde yapılan Üniversite Kurma Komitesi toplantısında bu konuda destek istenmiştir. 'Üniversite'nin belli ihtiyaçları için talep edilen 314 bin 769 YTL'lik meblağ, 500 bin YTL'ye çıkarılarak bu para kurulacak vakfa aktarılsın. Ve belirtilen ihtiyaçları karşılamak üzere bu para, vakıf üzerinden harcansın' talebimiz, Komite tarafından uygun görülmüştür. Bunun için başta sayın valimiz olmak üzere komitenin diğer üyelerine, Giresun halkına ve Giresun dışındaki Giresunlulara müteşekkiriz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?