3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Rektörden Veli Küçük açıklaması

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, adının "Ergenekon" davasında anılması olayını şöyle değerlendirdi: "Medyayı son dönemlerde en çok meşgul eden Ergenekon olayıyla bizim ismimizi bir araya getirme gayretleri var. Böyle bir çabayla bağlantımız yok."


Prof.Dr. Öztürk, Güre Yerleşkesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Çanakkale Zaferi'nin Türk ve Dünya Tarihindeki Yeri" konulu panelde ulusal bir gazetede adının "Ergenekon" operasyonu çerçevesinde geçmesini değerlendirdi.

Veli Küçük Paşa'yı 1997 yılında Giresun'a "Çevre ve Barış" konulu sempozyuma konuşmacı olarak gelmesiyle tanıdığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Veli Küçük Paşa benim saygı duyduğum bir büyüğüm. 1997 yılında doçent olarak 'Çevre ve Barış' konulu düzenlenen sempozyumda konuşmacı olarak yer aldım. Bu etkinlik için yer temini amacıyla emekli asker olarak Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na müracaat etmiştim. O değerli insan hiç tereddüt etmeden bana telefon ederek 'hocam yeriniz hazır, bekliyoruz' dedi. Sayın Veli Küçük Paşa'yı bu vesile ile tanıdım."


Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü olduktan sonra Veli Küçük Paşa'yı arayarak, o günlerin anılarını tazelemek adına, "Komutanım Giresundayım, bir emriniz olursa her zaman için emrinize amadeyim" şeklinde aralarında bir nezaket konuşması geçtiğini anlattı.

Öztürk, 1997 yılında konuşmacı olarak geldiği Giresun'a, 10 yıl sonra bu kez yeni kurulmuş bir üniversiteye rektör olarak döndüğünü belirterek şöyle konuştu: "Emekli bir asker olarak o anıları tazelemek adına 'Komutanım Giresun'dayım, bir emriniz olursa her zaman için emrinize amadeyim' bu askerlikte ast üst ilişkisi içerisinde sıradan yapılan bir nezaket görüşmesidir. Nasıl bugün Giresun valisiyle konuştuğumuz zaman 'sayın valim bir sözünüz var mı ?' diye soruyorsak, aynı şekilde rütbe olarak büyüğümüz saygı duyduğumuz paşayla ilgili bir konuşma. Bu konuşmayı tabi telefonla dinliyorlar. Bu da hukuksal açıdan nasıl bir sonuç doğurur o da farklı bir olay. Bu olayı şimdi Ergenekon'la bağdaştırmaya çalışıyorlar."

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?