3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Reysaş 30 fındık deposunu tamamladı

Türkiye'nin halka açık ilk ve tek lojistik firması Reysaş, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 24 Mayıs'da açtığı ihaleyi kazanarak yapımına hak kazandığı 150 bin ton kapasiteli 30 fındık deposunu tamamladı. Firma, depolar için yaklaşık 40 milyon dolar civarında yatırım yaptı.

Verilen bilgiye göre geçtiğimiz Mayıs ayında TMO'nun ihalesini kazanarak 150 bin ton kapasiteli 30 fındık deposunu 25 milyon 256 bin 154 YTL'ye 5 yıllığına kiralayan Reysaş Lojistik, depoları tamamlayarak kullanıma hazır hale getirdi. Toplam 400 bin metrekare arsa, 45 bin metrekare taban ve 150 bin ton kapasiteli fındık depoları, fındığın kalitesini en iyi şekilde koruması amaçlanarak yapıldı.

Reysaş Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, fındık depoları için yaklaşık 40 milyon dolar civarında yatırım yaptıklarını belirterek, fındık için Ordu'da 40 bin, Giresun'da 30 bin, Samsun'da 25 bin, Trabzon ve Sakarya'da 15'er bin, Düzce'de 20 bin, Adapazarı'nda 5 bin ton olmak üzere toplam 150 bin ton kapasiteli lisanslı depoyu tamamladıklarını söyledi.

Reysaş olarak Türkiye'nin en büyük depolarına sahip olduklarını vurgulayan Döven, "Yaklaşık 1.4 milyon metrekare açık alan ve 151 bin metrekare kapalı alan depomuz bulunuyor. Dünyanın en büyük ve en kaliteli fındık üreticilerinden Türkiye'de fındığın depolanması sırasında oluşabilecek alfatoksin, haşere gibi sorunların olmayacağı, kalitesi en iyi şekilde korunacağı ve ihracatın en yüksek noktada devam etmesini destekleyecek depolar yaptık. Depolama konusunda oldukça tecrübeli bir firma olarak, bu tecrübelerimizi fındık sektörüne de en verimli şekilde yansıtacağımıza inanıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 19:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?