3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Sağlık yatırımları tam gaz

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, yapımı süren ve planlanan hastaneler ile sağlık ocaklarının tamamlanmasının ardından Giresun'un sağlık alt yapı sorunlarının büyük ölçüde giderilmiş olacağını söyledi.

Dr. Cindemir, yaptığı açıklamada, yapımına 1992 yılında başlanılan 400 yataklı Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin tamamlanarak bugünden itibaren hizmete açıldığını söyledi. Dr. Cindemir, mevcut Prof.Dr. İlhan Özdemir ve Kale Devlet hastanelerinin birleştirilerek yeni hastane binasında Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi adı altında hizmet vereceğini bildirdi.

Dr. Cindemir, Kale Devlet Hastanesi binasının en geç 10 gün içerisinde Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devrinin yapılacağını söyledi. Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde, Giresun halkına en sağlıklı ve kaliteli hizmetin sunulacağını anlatan Dr. Cindemir, şöyle konuştu: "Hastanemiz çağın gereklerine uygun inşa edildi ve cihazlarla donatıldı. Şu an hastanemiz, özel ve tıp fakültelerinin hastaneleriyle aynı seviyede yer alıyor. Hatta hizmet kalitesi ve hızlılığıyla onlarla yarışır halde olacaktır. Hastalarımız, hastanemizden daha sağlıklı ve iyi sağlık hizmet alacak ve buradan memnun bir şekilde ayrılacaktır."

Giresun'da sağlık hizmet kalitesinin yükseltilmesi için alt yapı eksikliklerinin giderilmesi noktasında üstün çalışmalar yürüttüklerini belirten Dr. Cindemir, Giresun genelinde birçok hastane ve sağlık ocağı inşaatlarının hızla sürdürüldüğünü söyledi.
Dr. Cindemir, yapımları süren ve planlanan hastane ve sağlık ocaklarının tamamlanmasının ardından Giresun'un sağlık alt yapı sorunlarının büyük ölçüde giderilmiş olacağını ifade etti. Dr. Cindemir, sağlık alanında yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Giresun'un genelinde birçok hastane ve sağlık ocağının yapım işlemi sürüyor. Dereli ilçesinde 30 yataklı devlet hastanesinin yapımı tamamlandı, hizmete açılması için çalışmalar devam ediyor. Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin ek bina inşaatının çoğu tamamlandı. Espiye ilçemizde 50 yataklı devlet hastanesinin yapımı yatırım programına alındı. Şebinkarahisar ilçemizde 75 yataklı devlet, Giresun merkezde Fizik Tedavi Rehabilitasyon ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastaneleri inşaatlarının başlaması için alt yapı çalışmaları sürüyor. Tirebolu Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatının yapımının yüzde 75'i gerçekleştirildi. Yine Giresun merkez ve 5 ilçede sağlık ocaklarının yapım çalışmaları sürüyor. Müdürlük olarak Giresun'da mevcut bulunan 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın alanına daha modern bir sağlık ocağı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi yapımı için girişimlerimiz devam etmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 18:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?