30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Sahil düzenlemeleri devam ediyor

Giresun Belediye Başkan Vekili Aykut Gezmiş, plajlar bölgesine modern ve görüntü kirliliğini önleyici bungalov tipi evlerin yapımlarının sürdürdüklerini söyledi.


Gezmiş, düzenlediği basın toplantısında, plaj bölgelerine kurulan çadırların, Giresun'un sahil kesimine yakışmadıklarını ve görüntü kirliliğine neden olduklarını belirtti. Belediye olarak kötü görüntülerin ortadan kaldırılması için çalışma başlattıklarını kaydeden Gezmiş,"Burası daha önce çadırcılarımızın kullandığı bir çadır kentti. Çadırlar sahilimize yakışmayan bir görüntü kirliliği oluşturuyordu. Biz bu sıkıntıları görerek bir tesis başlatma kararı aldık. Burada şuanda 42 adet 10 metrekarelik, 5 adette 25 metrekarelik Bungalov tipi ev yapıyoruz. Buna ilaveten ayrıca 150 metrekare de sosyal tesis binamız olacak. Bu Bungalov evleri sayesinde hem sahilimizi çadırların oluşturduğu görüntü kirliliğinden kurtarmış olacağız, hem de tüm halkımıza daha düzenli bir sosyal ortam kazandırmış olacağız" dedi.


Evlerin yapımının tamamlanmasının ardından kiralama şeklinin, belediyenin oluşturduğu komisyon tarafından, halkın talebine göre, haftalık, 15 günlük ve aylık olarak belirleneceğini dile getirerek, "Bu projemizi, belediyeye gelir sağlamak amaçlı değil. Giresun halkına hizmet sunmak için gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 18:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?