3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Sahteci kuyumcuda kameraya takıldı

Giresun'da dün kuyumcularda sahte altın bozdurmak suretiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, olay güvenlik kameralarına yansıdı. 

Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan Aydın Cenikli ve Sezai Ayvat'ın kuyumcu dükkanlarında sahte altın bozdurarak dolandırıcılık olayı gerçekleştiren M.N.H.Ö. (55) isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Kuyumculara bozdurulan 6 adet sahte bileziğe el konulurken, zanlı M.N.H.Ö. ise bugün öğleden sonra gerekli işlemlerinin yapılmasının ardından Giresun Adliyesi'ne sevk edildi. 

Sahtecilik, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından 8 ayrı kaydının bulunduğu belirlenen M.N.H.Ö.'nün sahte altın dolandırıcılığı ise saniye saniye Aydın Cenikli'nin dükkanındaki güvenlik kamerasına yansıdı.

Cenikli, olayla ilgili yaptığı açıklamada, sahte bilezikleri gerçeğinden ayırt etmenin çok zor olduğunu belirterek, sahte bileziklerin üzerinde bir firmaya ait markanın bulunduğunu ve yaptıkları testte de 22 ayar olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Aynı olayla ilgili olarak N.Y. (35) isimli şahsın da arandığı ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. Soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 16:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?