3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Saldırganın beyin ölümü gerçekleşti

Giresun İl Sağlık Müdürü ve Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Cindemir, Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Dr. Ali Menekşe'yi vuran M.Y.'nin (44) beyin ölümünün gerçekleştiğini açıkladı.

Cindemir, Dr. Ali Menekşe'nin (51) dün hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandığını, olayı gerçekleştiren şahsın da intihara teşebbüs ettiğini hatırlattı. Silahlı saldırıda boynundan vurulan Dr. Menekşe'nin dün gece ileri tetkik ve tedavisi için Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini belirten Cindemir, Dr. Menekşe'nin hayati tehlikesinin halen sürdüğünü söyledi.

Dr. Menekşe'yi tabancayla vuran M.Y.'nin de Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğünü anlatan Cindemir, "Saldırgan, kendisini şakağından vurmuş. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşmiş durumda" dedi.

Cindemir, doktorlar olarak hastaları sağlıklarına kavuşturmak amacıyla gece gündüz cansiperane bir şekilde çalıştıklarını belirterek bu gayretin hastalar tarafından da görülmesini istedi, saygı beklediklerini söyledi. Hastalardan, kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Cindemir, "Onlar için yaptığımız fedakarlığın değerini bilmelerini istiyoruz. Doktorların da insan olduğunu unutmamalılar. Biz halkımızı kendilerinden bile daha çok seviyoruz. Çünkü biz onlar için, kendilerinden bile daha fazla mücadele ediyoruz. Biz her şeye rağmen halkımızı çok seviyoruz. Her şeye rağmen hastalarımıza hizmeti ömrümüz vefa ettiği sürece yerine getireceğiz" dedi.

Cengiz Cindemir, doktorlara yönelik saldırıların önlenmesi için polisiye tedbirler alınması yerine Türk halkına doktorların yaptığı görevin kutsallığı ve öneminin eğitim verilerek anlatılması gerektiğine dikkat çekti. Her şeyin başının eğitim olduğunu anlatan Cindemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yoksa doktoru hastanede korusak bu saldırılar iş yerlerinde, iş yerlerinde olmazsa evlerinde, sokakta ya da herhangi bir yerde de olabilir. Bu saldırıları önlemek için halkımıza kendimizi daha iyi ifade edip, onlara bize karşı daha anlayışlı olmalarını anlatmamız gerekiyor. Yoksa belimize silah da alsak, koruma da tutsak, bunlar bizi saldırılardan korumaz. Bizi koruyacak önce Allah sonra da halkımızın bize duyacakları sevgidir. Yine onların bize olan saygısıdır."

MEMUR-SEN SALDIRIYI KINADI
Öte yandan Memur-Sen tarafından Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasıyla Dr. Ali Menekşe'ye yapılan silahlı saldırı kınandı. Memur-Sen'e bağlı sendikalar adına basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Giresun Şubesi Başkanı Kerim Süral, Dr. Ali Menekşe'ye yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Dr. Menekşe'ye saldırının, sağlık çalışanlarının güvenlik sorunlarını bir kez daha gündeme getirdiğine işaret eden Süral, "Sağlık çalışanlarına yönelik fiili veya sözlü şiddet ve saldırıların artması bizleri endişelendirmektedir. Gece gündüz demeden 24 saat çalışma esasına göre görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik bu tür şiddet eylemleri, aslında geleceğimizin karartılması anlamı taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Süral, sağlık kurumları ve kuruluşlarındaki güvenlik sorununun tekrar gözden geçirilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 18:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?