8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Santrale karşı ıslıklı protesto

SANTRALE KARŞI ISLIKLI PROTESTO

Giresun'un Çanakçı ilçesinde Deregözü ve Kuşköy arasına yapılmakta olan hidroelektrik santraline (HES) köylüler eylem yaparak tepki gösterdi.

Adından kuş dili ile haberleşme yaparak söz ettiren Çanakçı'nın Kuşköy köyü ile Deregözü köylüleri, santrale tepki göstermek için biraraya geldi. Deregözü Köyü'nde biraraya gelen yöre halkı, ellerinde "Deremize dokunmayın, doğamıza el uzatmayın, HES Projesi suyumuzu ve yolumuzu kullanılmaz hale getirmiştir" yazılı pankartlarla santralin şantiyesine kadar yaklaşık bir kilometre yürüdü.

Burada bir basın açıklamasında bulunan Deregözü Köyü Muhtarı Hüseyin, "Herhangi bir kamulaştırma yapılmadan HES projesini yapan müteahhit firma köylülerimizin arazilerini kullanmaktadır. Bu bir gasptır. Derdimizi anlatacak yetkili bir kişi bulamamaktayız. Köylülerimiz bu yapılan kanunsuz çalışmadan beni sorumlu tutmaktadır. Gerek kaymakama gerekse jandarmaya bilgi vermemize rağmen çözüm bulamadık" dedi.

Müteahhit firmanın yaptığı HES inşaatı çalışmasından dolayı mağdur olduğunu ileri süren bazı köylüler de fındık bahçelerinin, kivi ve tarım alanlarının rızaları dışında zorla kullanıldığını iddia ettiler. HES inşaatının çalışmalarından dolayı mağdur olan Kuşköylüler'de kuş dili ile konuşarak "HES"e karşı olduklarını söylediler.

SANTRALE KARŞI ISLIKLI PROTESTO
SANTRALE KARŞI ISLIKLI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 17:03:00
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?