3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Şebinkarahisar 74 yıldır il olmayı bekliyor

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Lütfullah Akdoğan, Türkiye'de il olmayı en çok hak eden ilçenin Şebinkarahisar olduğunu söyledi.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Akdoğan, il yapılması düşünülen 19 ilçe içinde Şebinkarahisar'ın bulunmadığını belirtti. 1933 yılına kadar vilayet olan Şebinkarahisar'ın bu tarihte Giresun'a bağlı bir ilçeye dönüştürüldüğünü hatırlatan Akdoğan, bu şekilde ilçeye dönüştürülen bazı yerlerin daha sonraki yıllarda il haklarının iade edildiğini ancak Şebinkarahisar halkının 74 yıldır bu hakkın iade edilmesini beklediğini anlattı.

Türkiye'de vilayet olmayı en çok hak eden ilçenin Şebinkahisar olduğunu anlatan Akdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye'de 81 olan il sayısının 100'e çıkarılması gündemde. Buna göre 19 ilçe vilayet hüviyetine kavuşacak. Bu ilçelerin arasında Şebinkarahisar yok. Türkiye'de vilayet olmayı en fazla Şebinkarahisar hak ediyor. Ülkemizde bir ilçe vilayet yapılacaksa bu mutlaka Şebinkarahisar olmalı. Elimizden alınan vilayet hakkımız iade edilmelidir."

Akdoğan, Şebinkarahisar ilçesinin tekrar il olması için mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 17:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikri IP: 88.224.212.xxx Tarih : 13.07.2007 23:20:49
Ben Şebinkarahisarlı değilim ama Sayın Başkanı canı gönülden destekliyorum. 7 ay kadar kaldım çok körpe bir yer Şebinkarahisarın elinden tutulması gerekli. Zamanında Şebinkarahisar ilken bugün ilçe durumunda yatırım denen hiç bir şey yok Yatırımcıyı seven bir şehir ===SAHİP ÇIKALIM===SAHİPSİZ BIRAKMAYIM===