3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Şebinkarahisar eğitime temel attı

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde, Giresun Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ile öğrenci yurdunun temeli atılırken, yapımı tamamlanan Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) ek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Şebinkarahisar MYO'nun bahçesinde düzenlenen törene, Giresun Vali Mustafa Taşkesen, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçe kaymakamları ile belediye başkanları, davetliler, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Taşkesen, törenle birlikte Şebinkarahisar ilçesi için önemli açılış ve temellerin atıldığını söyledi. Taşkesen, hizmetlerin gelişmesinde halkın da iştiraklerinin önemli olduğunu kaydederek "Özlenilen insan kendisinden ziyade çevresine ülkesine beldesine katma değer sağlayandır. Burada sizin yüzlerinize baktığımda bu insanların numunelerini görüyorum. Büyük bir hayranlık ve şükranlıkla yüzlerinize bakıyorum. Allah Giresun'a nimet olarak fındığı bahşetmiş ama, Şebinkarahisar'a da bu büyük nimeti vermiştir. Sizlerin nüfus kütüklerinizde başka şeyler yazsa da gönül kütüklerinizde hep Şebinkarahisar vardır" dedi.

Konuşmaların ardından Giresun Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ile öğrenci yurdunun temeli atılırken, yapımı tamamlanan Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) ek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi'ne bağlı olacak olan 16 derslikli Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda yaklaşık bin öğrenci eğitim verileceği ve bir yıl içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?