29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Seçime Doğru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Murat Ersoy, partilerinin belediye başkanlığı seçimi için yapılan kamuoyu anketlerinde önde gittiğini söyledi.
 

Ersoy, düzenlediği basın toplantısında, yapılan kamuoyu anketlerinde CHP'nin oyunun giderek arttığına dikkat çekti.

Bu durumun AK Parti'de endişeye sevk ettiğini belirten Ersoy, AK Parti'nin, CHP'nin yükselişini engellemek adına bazı uygulamalara başvurduğunu ve basın üzerinde baskı oluşturmanın da bunlardan birisi olduğunu belirtti. Ersoy, AK Parti'nin Giresun'da basın üzerinde baskı kurmaya çalıştığını iddia ederek, şunları söyledi:
"Giresun'da son günlerde yapılan kamuoyu anketlerinde partimizin, diğer partilere açık ara fark attığının ortaya çıkması AK Parti'yi panikletmiştir. Partimizin yükselişi karşısında AK Parti, telaşa düşerek hiç de hoş ve etik olmayan özel önlemler almaya başlamıştır.

Bunlardan birisi de basın üzerinde baskı oluşturma politikasıdır. CHP'nin hızla yükselişini objektif bir dille haber yapan basın kurumları üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyorlar. CHP olarak, AK Parti'yi bu tür çalışmalarından dolayı kınıyoruz. CHP olarak buradan bir kez daha şunu ifade etmek istiyoruz. Güçleri bizim yükselişimizi asla engellemeye yetmeyecektir."
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?