19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Şehitlerimizin kemikleri sızladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, dağdan inen PKK'lıların karşılanma şekline tepki gösterdi.

Karaibrahim, yaptığı açıklamada, 34 kişilik PKK'lı grubun Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptığını hatırlattı. PKK'lıların karşılanış şekline tepki gösteren Karaibrahim, bu durumun şehitlerin kemiklerinin sızlattığını ve Türk halkını derinden yaraladığını savundu.

PKK'lıların karşılanma şeklinin şehitlerin kemiklerini sızlattığını kaydeden Karaibrahim, "Bu girişle birlikte uzun zamandır açılamayan açılımın ne olduğunu ortaya çıkarmaya başladı. Başta sayın Başbakan olmak üzere varsa yoksa açılım diyorlar, başka bir şey demiyorlar. 'Nedir söyleyin?' denildiğinde de söylemiyorlar. Sürece sığınıyorlar, 'ucu açık' diyorlar. Herkesi işin içine çekmeye çalışıyorlar. Her şey netleşmiştir. Sürecin niçin gizli götürüldüğü, niçin hazmettire hazmettire mesafe almaya çalıştıkları daha iyi anlaşılmaktadır. PKK'lılar sınır kapısına geldiklerinde özel yetkilendirilmiş savcılar hazır bekliyorlar. MİT tepeden tırnağa orada, içişleri müsteşarı orada, devletin diğer teşkilatları orada. Bu durum gösteriyor ki, İmralı'nın yol haritası uygulamaya koyulmuştur. Sayın Başbakan, 'İmralı'yı muhatap almıyorum' dese de Habur'daki manzara sayın Başbakan'ın söylediklerinin tersi yönündeydi. Kandil ve Mahmur'dan gelenler sanki devletin askerine, polisine kurşun sıkanlar değil. Çanakkale'den, Sakarya'dan Dumlupınar'dan dönen üniformalı kahramanlar gibi karşılandılar. İnsaf, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya, gazilerimizin yakınlarını, milletimizi bu kadar üzmeye gerek var mıydı?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 12:09:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 14:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ya Siz siz ne yapmıştınız? IP: 212.175.112.xxx Tarih : 25.10.2009 11:30:58

Evet sayın Milletvekiilm Siz ne yapmıştınız. Şimdi bizi balık akıllılıkla suçlar gibi atıp tutuyorsunuz. Siz de Mahmut Alınak, Leyla Zana gibi teröristleri meclise milletin vekili diye sokmamışmıydınız. Şimdikilerin yaptığında bir açıklanacak yan var. Dağdan indim düze ben gibi. Sizinki ne idi? Meclise soktuğunuz kişiler Meclise hakaret eder gibi kürtçe yemin ederken demokrasi dediniz, özgürlük dediniz. Dediniz de dediniz. Bülbül gibi şakıyordunuz. Şimdi kalkmış iktidarın yaptığını eleştiriyorsunuz. Birileri de apo celladını alıp imralıya tıktı asmayacağım, tıkmayacağım diye imzalar verdiler, şimdide ülke elden gidiyor diye yaygara basıyorlar. Hani derler ya "DİNİME KÜFREDEN BARİ MÜSEYLEMAN OLSA"