19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Şehrin, ilçelerle bağlantısı kesildi

Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 köy yolu ile Eğribel Geçidi’nin ulaşıma kapandığı belirtildi. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yörede kar yağışları özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 30 ila 50 santimetre arasında değiştiği öğrenilirken, Dereli, Alucra, Yağlıdere, Şebinkarahisar, Görele ve Çanakçı İlçeleri’ne bağlı toplam 30 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kapalı köy yollarının açımı için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan Giresun’da, 2200 rakımlı Eğribel Geçidi, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları 104. Şube Şefliği’nden alınan bilgiye göre, bölgede süren kar yağışının gece tipiye dönüşmesi nedeniyle saat 04.00’den itibaren güvenlik açısından ulaşıma kapatıldı. Bölgede kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı öğrenilirken, geçidin ulaşıma kapatılması nedeniyle Giresun’un, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk İlçeleri ve Sivas ile olan karayolu ulaşımı kesildi.

Bölgede kar yağışı ve tipinin durmasının ardından yol açma çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 14:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?