3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Selin faturası ağır oldu

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, sel felaketinden en büyük zararı gören Yağlıdere İlçesi'nde esnafı ziyaret etti. 

Giresun ve yöresinde 1-2 Temmuz tarihlerinde etkili olan yağışlar ve buna bağlı oluşan dere taşkınları nedeniyle sel felaketi yaşandığını belirten GESOB Başkanı Ali Kara, felaketten birçok ilçenin etkilendiğini söyledi. En büyük hasarın Yağlıdere İlçesi'nde meydana geldiğini kaydeden Kara, GESOB olarak ilçede yaptıkları çalışma neticesinde esnafın zararını yaklaşık 5 milyon YTL olarak tespit ettiklerini dile getirdi. Kara, "Sel felaketi, ilçe esnafına büyük zarar vermiştir. Felaketten 190 esnafımız etkilenirken, esnafımızın oluşan zararının yaklaşık 5 milyon YTL olduğunu tahmin ediyoruz" dedi. 

Sel felaketinden etkilenen esnafın zararının giderilmesi için GESOB olarak çalışmaların sürdürüldüğünü de ifade eden Kara, "GESOB olarak esnafımızın mağduriyetini ilgili birimlere ileterek çözüm yolları arıyoruz. Devletimiz büyüktür. Mutlaka esnafımızın zararları giderilecektir" diye konuştu. 

Kara, sel felaketinden etkilenen esnafların vergi ödemelerinin de 31 Ekim tarihine ertelendiğini sözlerine ekledi. 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 18:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?