2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Sendikalar Ankara'ya yürüyor

DOĞU KARADENİZ'DEN ANKARA’YA “TORBA YASA” İÇİN YÜRÜYÜŞ

Trabzon’dan, Ankara’ya Torba Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için yola çıkan DİSK, KESK, TMMOB ve Tabip Odası üyeleri Giresun’un Bulancak Durağı’nda Giresunlu sendikacılar tarafından karşılandı.

Fatih Caddesi’nden yürüyerek Atapark’a gelen sendika üyeleri burada basın açıklaması yaptı. ''Torba Yasa Geri Çekilsin, Ankara’ya Yürüyoruz'' pankartı açan sendika ve meslek odaları temsilcileri, ''Sendika hakkımız söke söke alırız'' ve ''işçilerin birliği sermayeyi yenecek'' ''Hükümet yasanı al başına çal'' ve ''Direne direne kazanacağız'' sloganları attı. Bir konuşma yapan KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hamide Yiğit, Torba Yasa Tasarısı’nın emekçilerin geleceğine yönelik bir tehdit olduğunu söyledi. Yiğit, “Çalışma yaşamı üzerindeki siyasal iktidarın veya iktidarın keyfi,baskıcı tutumları yasal hale getirilmek istenirken aynı zamanda zaten her geçen gün kuralsız hale getirilen çalışma yaşamı tümden esnekleştirilerek geleceksiz bir yaşam yaratılmak istenmektedir. Vergi afları, teşvikler ve işsizlik fonundaki birikimlerin sermayeye peşkeş çekilmesine rağmen emekçilerin yaşamını, örgütlenme özgürlüğünü güvenli bir gelecek yaşamını tümden yok sayan bu yasal tasarının yasalaşması durumunda biz emekçilerin kayıpları daha artacaktır. TBMM’de görüşülmekte olan yasanın başta çocuk ve kadın emeği üzerindeki sömürüyü artırdığı esnek, kuralsız, sözleşmeli çalışmanın kölelik boyutuna ulaştığı bir gerçektir” dedi.

Açıklama sloganlarla son bulurken, Ankara'da yapılacak büyük eylem için Giresun’dan sendika temsilcilerinin yarın yola çıkacağı belirtildi.

DOĞU KARADENİZ'DEN ANKARA’YA “TORBA YASA” İÇİN YÜRÜYÜŞ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 15:56:02
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 18:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?