26
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

SES'ten ses getirecek iddia

Kısa adı SES olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Giresun Şube Başkanı Timur Ay, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın halkın sağlık ve emeklilik hakkının elinden alınması anlamına geldiğini savundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ay, Genel Sağlık Sigortası Yasası Reformu olarak adlandırılan kanunun AB ülkelerinde bile yürümeyen bir sistem olduğunu kaydederek, “AKP hükümetinin IMF ile ekonomik istikrar paketi ve önümüzdeki üç yıllık 'Stand By' anlaşması kayıt dışı ekonomiye bir çözüm getirmeyecektir. AKP Hükümeti genel gerekçede belirttiği sorunları aşmak için yasa tasarısında sadece emekçilerin fedakarlık yapacağı ve onlardan yapılacak kesintiler ve alınacak prim katkı payları ile sorunu çözme arayışına giderek gerçek niyetinin reform olmadığını sosyal güvenlik sistemini kapitalizmin hizmetine sunmak olduğunu göstermiştir. Bütün bu uygulamalar daha fazla kişinin sağlık hakkının gaspedilmesi, sağlığa daha fazla para harcanması, kişinin emeklilik hakkını kullanmaması anlamına geliyor” diye konuştu.

Ay, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Giresun Temsilciliği olarak 25-26 haziran tarihlerinde bu konuda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla gazi caddesinde bir stand açacaklarını ifade etti.

Yunus Türk-Kenthaber/Giresun
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 17:09:08
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 14:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?