7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Sıcaklıklar arıları da şaşırttı

HAVA SICAKLIKLARI ARILARI DA ŞAŞIRTTI

Giresun’un Bulancak İlçesi Bal Üreticileri Birliği Başkanı Erdoğan Üstün, arıların küresel iklim değişikliğinden etkilendiğini ve havaların sıcak gitmesi nedeniyle yavrulamayı sürdürdüğünü ileri sürdü.

Bulancak Bal Üreticileri Birliği Başkanı ve emekli Ziraat Teknisyeni Erdoğan Üstün, yaptığı açıklamada “Küresel iklim değişikliğinden etkilenen arılı kovanlarımız ilkbahar mevsimi gibi yavru yapmağa devam etti. Bu durumda yeterli varroa mücadelesini arıcılarımızın yapmasına rağmen yavruların sürekli doğması sonucu varroa kovanlardan arıtılamamıştır” dedi.

“Arıcılarımız kovanlardaki çerçeve sayılarını kovan içerisindeki arı mevcuduna göre azaltmalı, fazla olanlar toplanıp boş kalan bölgeye köpük veya çuval konmalıdır” diyen Üstün “Arı nüfusu sıkıştırılıp gelecek ani hava değişikliğine göre hazırlamalı, aksi takdirde yeterli salkım yapamayan arı kolonileri telef olmaktadır. Bu yıl yine havaların sıcak geçmesinden dolayı şu ana kadar bir miktar kovanda söndü, bir bölümünün de arı mevcudu bir çıtaya kadar düştü. Arıcılarımızı tedbirleri elden bırakmamaları konusunda uyarıyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 15:03:05
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?