3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Şiddetli yağış elektriksiz bıraktı

Giresun şehir merkezi ile Bulancak ve Piraziz ilçe merkezleri ile bunlara bağlı belde ve köylerinde önceki akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış ve beraberindeki fırtına bu yörelerde enerji nakil hatlarında arızaların meydana gelmesine neden oldu.


Yağış ve fırtına ile birlikte TEDAŞ'ın ana elektrik dağıtım hatlarının yıldırım alması ve ağaçların ana elektrik hatlarının üstüne devrilmesi sonucunda Giresun merkezine yaklaşık 4.5 saat süre ile elektrik verilemedi.


Bulancak ilçesinin Küçüklü Köyü'nde yüksek gerilim hattına yıldırım düşmesi ile izolatörün yanması nedeniyle ilçeye 17 saat süre ile elektrik verilemedi.


TEDAŞ Müdürlüğü ekiplerin arızalara zamanında müdahale edebilmek için büyük bir özveri ile çalıştığı ancak yoğun yağış, ilin coğrafi yapısı ve ana enerji dağıtım hatlarının büyük bölümünün yolu bulunmayan dağlık kesimlerde bulunmasından dolayı ulaşımında sıkıntılar yaşandığını bu yüzden de arızalara zamanında müdahale etme imkanını engellediğini belirterek vatandaşlardan özür diledi.

Ordu KENT
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 11:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?