2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Siirt'e kardeşlik köprüsü

GİRESUN'DAN SİİRT'E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyetler Topluluğu öğrencileri 2011 Uluslararası Orman Yılı nedeniyle Siirt Üniversitesi kampüs alanına "Barış ve Kardeşlik Ormanı" kuracak.

Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyetler Topluluğu öğrencileri Orman Çevre İl Müdürlüğü’nden temin ettikleri bin adet sarıçam fidanı ile Siirt Üniversitesi Kampüsü’ne ‘Barış ve Kardeşlik Ormanı’ kurmak için yola çıktı. Giresun Üniversitesi Kültürel Faaliyetler Topluluğu Öğrenci Meltem Dağdelen, “Sosyal sorumluluk bilinciyle bir çok faaliyetler gerçekleştiren ekibimiz 2011 Uluslararası Orman Yılı nedeniyle de Siirt Üniversitesindeki kardeşlerimizle ‘Barış ve Kardeşlik Ormanı’ oluşturacaktır. Ekibimizden 10 kişilik öğrenci grubu 26-27 Şubat tarihlerinde Siirt Üniversitesi kampüsünde bin adet fidanla buluşmak için yola çıkıyoruz” dedi.

Kültürel Faaliyetler Topluluğu Öğrenci Temsilcisi Sinan Doğuş Coşkun ise “Barış ve Kardeşlik Ormanı için Siirt’i seçmemizin özel bir anlamı var. Çünkü doğuda yeşillik anlamında ormanın yetersiz olduğunu biliyoruz. Diğer taraftan ise Doğu ve Karadeniz insanı arasında daha fazla kardeşlik sentezinin oluşmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Giresun Üniversitesi’nin talebi doğrultusunda bin adet sarıçam fidanını Siirt’e göndereceklerini ifade eden Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır ise “Geçen yıl Giresun Üniversitesi öğrencileri sosyal etkinlik çerçevesinde fidanlığımıza gelerek bin adet fidanı tüplere almışlardı. Şimdide aynı fidanları Giresun Üniversitesi öğrencileri vasıtasıyla Siirt’te kurulacak olan ‘Barış ve Kardeşlik Ormanı’ için göndermekteyiz” diye konuştu.

GİRESUN'DAN SİİRT'E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GİRESUN'DAN SİİRT'E KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 15:49:00
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 18:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?