3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Silah ruhsatı için sıraya giriyorlar'

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, ilköğretimden itibaren silah kullanımının sakıncaları konusunda toplumu bilinçlendirmek için eğitim verilmesi gerektiğini söyledi. 

Kocatepe, özel bir kolejde yapılan Okul Yönetimini Geliştirme Programı (OYGEP) seminerlerinde yaptığı konuşmada, kendisinden silah ruhsatı almak isteyenlerin adeta sıraya girdiklerini belirtti. Silah ruhsatı için başvuruda bulunanların hatırlı kişiler ve milletvekillerini de araya sokarak emellerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Kocatepe, bu kişiler arasında öğretmen ve milli eğitim ilçe müdürlerinin de bulunduğuna dikkat çekti. Silahın insan öldürmek amacıyla kullanılan bir araç olduğuna dikkat çeken Kocatepe, "Silahla kitap yazılmaz, kitap okunmaz. Silahla insan vurulur. İnsanlar öldürülür" dedi. 

Kocatepe, ilköğretimden itibaren silah kullanımının sakıncaları konusunda eğitim verilmesi gerektiğini dile getirerek, "21. yüzyıl içerisindeyiz. Sürekli Avrupa özentisinde olan bir toplumuz. Ama belimize de tehdit unsuru olarak silah takmak istiyoruz. Silah kullanımı çağ dışı ve ilkel bir davranıştır. İşte ilköğretimden başlayarak, silah kullanımının toplumda yeri olmadığını, düğünlerde silah atmanın gereksiz şeyler olduğunu çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu bilinci onlara aşılamalıyız" diye konuştu. 

Kendisinin silah kullanmadığını vurgulayan Kocatepe, silah kullanmayı da sevmediğini belirterek şunları söyledi: "Şurada terörist çıksa, 'Ne iş yapıyorsun?' diye sorsa önce beni öldürür. Ama ben silah taşımıyorum. Silah kullanımını da sevmiyorum. Bu bilinci toplumumuza yaymamız gerekiyor. Malesef bu bilinç toplumumuzda eksik. Bu ekslikliği öğretmenlerimiz giderecektir. Çocuklarımıza bu bilinci kazandırmamız için lokomotiflerimiz öğretmenlerdir."
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 13:49:12
Güncelleme :13 Şubat 2007 Salı 12:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin uçar IP: 88.254.164.xxx Tarih : 10.03.2007 16:23:52
sayın vali terörist çıksa önce beni vurur demiş sayın valinin canı kendisi için degerli olmaya bilir fakat bizim canımız degerli kendisininde belirttigi gibi terör mafya vs tehditler güçlüyken bertaraf edilemiyor ken güvenlik güçlerinin elinden yetkileri alınıp namuslu işinde gücünde ekmeginin çolugunun çocugunun derdindeki halkı yeterince koruyamaz ken sayın vali diyorki silahlanmayın silahlanmak cahilliktir.ekonominin şu sıkıntılı günlerinde her kez ekmegini zor kazanırken kimse güle oynuya silah alamaz ama günümüzde bu mecburiyet var ve kimse beni kendimi ve ailemi korumak için silahlanmaktan vazgeçiremez sayın valinin ve diger illerde bir çok valimizin kanunen silah ruhsatı almasına engel bi durum olmamasına ragmen kanun dışı bi şekilde silah ruhsat dosyalarını hiç bi gerekçe olmadan reddetmeleri halkın silah almasını engellemiycek sadece ruhsatlı silah alıp hem devlete gelir saglamasını hemde ruhsatlı silahı olan bi vatandaş ki üzerine kayıtlı silahla kimse her hangi bir suç işlemez işlese dahi emniyet kayıtlarından yakalanır bu durum da engellemeler insanları ruhsatsız silah alımına yönlendirecekki günümüzde sigara almak kadar kolay bu durumda suç oranı artar takibi ve suçluyu bulmak zorlaşır devlette hem silah fabrikalarından aldıkları vergilerden hemruhsat sahibinden aldıkları vergilerden mahrum olur ve kayba ugrar olayın boyutunu sayın vali birde bu yönüyle düşünsün.En derin saygılarımla