29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Sis dağı turist bekliyor

Trabzon’un Şalpazarı ile Giresun’un Görele ve Eynesil ilçeleri tarafından yayla mevsiminde ortak kullanılan sis dağı kış turizmi için ilgi bekliyor.

Sis Dağı’nda bulunan Haliltepe’de 2004 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı tarafından kış turizmi için bir inceleme başlatıldığını hatırlatan Görele ilçesi Beyazıt Köyü muhtarı Halil İbrahim Güneş, Haliltepe’nin 2 bin 114 ve bin 750 rakımları arasında yer alan kuzey yamaçlarında kayak için uygun uzunluk-eğim ve yeterli kar yüksekliği tespit edildiğini söyledi.

Giresun İl Özel İdaresi tarafından da yatırım planına alınan Sis Dağı’nda 5 yıldır hala bir kayak merkezi oluşturulamadığına dikkat çeken muhtar Güneş “Sis Dağı’ndan önce kar düşmeyen ve Sis Dağı’ndan daha önce karı eriyen birçok yer kayak merkezi olmasına rağmen Giresun ve Trabzon illerinin bugüne kadar Sis Dağı’nı kış turizmine kazandıramamış olması üzücüdür. Sis Dağı’nda Giresun ve Trabzon yöre halkı tarafından 400 yılı aşkın süredir sadece yılda bir gün otçu göçü şenliği düzenlemektedir. Halbuki Sis Dağı yılın 12 ayı turizme kazandırılarak yöre halkına hizmet verebilir. Çünkü Sis Dağı’nın kışın kış turizmine yazın da çim kayağına uygun alanları bulunmaktadır. Gerek çim gerekse kış turizmi için gerekli olan bütün şartlar Sis Dağı’nda mevcuttur. Uludağ’da, kar yağsın kış turizm sezonu açılsın diye beklenirken Sis Dağı’na en az 1-1,5 ay öncesinden kar yağmış oluyor. Uludağ’da kış bitmeden sezon biterken Sis Dağı’nda Haziran ayına kadar kar görmek mümkün oluyor” dedi.

Giresun ve Trabzon’un Sis Dağı’na yakın ilçe ve belde belediye başkanlarının, kaymakamlarının, siyasi parti temsilcilerinin defalarca Sis Dağı’nı turizme kazandırmak için toplantılar yapmalarına rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını da hatırlatan Muhtar Güneş, ”Giresun’un Görele ve Trabzon’un Şalpazarı ilçelerinde bir takım toplantılar yapıldı. Bu toplantılar sonucunda da Sis Dağı’nda incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerde Sis Dağı’nın kış turizmine uygun alanlarının bulunduğu belirtilmesine rağmen hayata geçirilen bir proje olmadı. Giresunlu ve Trabzon siyasilerimizle buraya turizm tesisi kurabilecek yatırımcılarımızın Sis Dağı’nı değerlendirmesini bekliyoruz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 12:23:12
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 12:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?