2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Sisdağı’nda ihmal iddiası

Giresun’un Görele ilçesi Sis Dağı Yaylası’nda 2 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayda güvenlik zafiyeti olduğu ileri sürüldü.

Sis Dağı Yaylası’nda annesi yaralanan, kardeşi ise hayatını kaybeden Cafer Dikbaş, olaydan önce jandarmayı defalarca aramalarına rağmen olay yerine gelmediğini ileri sürdü.

Yaşanan cinayetin güvenlik güçlerinin kendilerinin dikkate almamasından kaynaklandığını iddia eden Cafer Dikbaş “Olay günü sabah erkenden evimize silahlı saldırı oldu ve daha sonra bir araçla olay yerinden uzaklaştılar. Biz bu olayı jandarmaya aracın plakasıyla ve şahısların kim olduğu ile ilgili bilgisini verdik. Hayatımızdan endişe ettiğimizi ve bizi almalarını istedik. Ancak Jandarma bizi dikkate almadı. Daha sonra bizde yayladan köye gelmek için araba bakmak için Sis Dağı pazarına doğru gittik. Bizim evden çıktığımızı gömüş olmalılar ki bizim ardımızdan eve geliyorlar. Ne eşini istiyor ne de konuşmak. Sadece kardeşim kapıya çıkar çıkmaz çapraz ateşe tutuyorlar. Kardeşimde karşılık veriyor. Bu esnada kapıya çıkan annemde yaralanıyor. Olayın bütün gerçeği budur. Biz jandarmayı aradığımızda gelmiş olsalardı bu olay yaşanmayacaktı. Bizim jandarmayı saatler öncesinden aradığımız, konuşmalarımız sanıyorum ki kayıtlarında mevcuttur” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 13:57:00
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?