3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Sokak hayvanları kısırlaştırılmalı

Giresun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşın, sokak hayvanı sorunun itlaf ile değil, "Kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak" yönetimiyle çözümünün mümkün olacağını söyledi.


Karaşın, belediye meydanında 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, yürürlülükte olan 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun, hayvan haklarının korunması konusunda yeterli olmadığını öne sürdü. Türkiye'de, hayvanlara işkence ve tacavüz eden kişilere verilen ceza ile yasak yerde sigara içenlere uygulanan cezanın aynı olduğuna dikkat çeken Karaşın, bu durumun da yasanın yetersizliğini en iyi şekilde ortaya koyduğunu belirtti.


Giresun'da bazı belediyelerin zehirli iğnelerle köpek itlaflarını gerçekleştirdiğini öne süren Karaşın, bazı ölü köpeklerden numuneler alarak incemelerinin yaptırıldığını ve konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını vurguladı.


Karaşın, sokak hayvanı sorunun itlaf ile değil, "Kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak" yönetimiyle çözümünün mümkün olacağını dile getirerek," Onların da bir can olduğunu unutmayınız, unuturmayınız. Unutulmalı ki, sokak hayvanı sorunu itlaf ile değil, 'kısırlaştır, aşılat, aldığın yere bırak' yöntemiyle mümkündür. Bunu sağlamak için de çaresiz canlar adına desteğinizi bekliyoruz" diye konuştu.
Dernek yönetimi tarafından Giresun hayvan barınağına maddi kaynak sağlanması için belediye meydanına stant kurularak, burada hayvan anahtarlıkları satılmaya başlandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 13:33:10
Güncelleme :4 Ekim 2008 Cumartesi 19:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?