3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

STK'lar harekete geçti

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehiriçi geçişindeki eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi.

Kara, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, KESK'e bağlı Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), Türk-İş Giresun İl Temsilciliği, Muhtarlar Derneği, Giresun Gazeteciler Derneği, Giresun Kuyumcular Derneği ve Giresun Mimarlar Odası'ndan oluşan sivil toplum örgütleri olarak şehiriçi geçişinin tamamlanmasını sağlamak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Giresun şehiriçi geçişinde başta üstgeçitler olmak üzere birçok eksikliğin bulunduğuna dikkat çeken Kara, bu eksiklikler nedeniyle sık sık trafik kazalarının meydana geldiğini ve bu kazalarda birçok insanın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Şehiriçi geçişindeki eksikliklerin biran önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan Kara, “Şehiriçi geçişinde acil olarak önemli noktalar olan Hacı Hüseyin Mahallesi kavşağı, Giresun Emniyet Müdürlüğü, Giresun Belediye Meydanı, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü ve plajlar bölgesine mutlaka üstgeçitler yapılmalıdır. Şehiriçi geçişinde bariyer konulmalı, yayalar için geçitler yapılmalı, kaldırımlar tamamlanmalıdır. Kavşaklarda sinyalizasyon sistemleri yapılmalıdır. Haydar Aliyev Parkı'nın bulunduğu alanda yapılan yeni şehiriçi girişi kavşağı yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Sivil toplum örgütleri olarak şehiriçi geçişinin eksiksiz olarak tamamlanması için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Kara, “Şehiriçi geçişinin yapımı sağlanılıncaya kadar mücadele edeceğiz. Tüm çabalarımıza rağmen olumlu sonuç alamazsak, demokratik hakkımız olan eylem gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:03:07
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 17:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?