3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

STK'lardan atama tepkisi

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kazım Tapa, müdürlük olarak vatandaşa "güler yüzlü hizmet sunumu" misyonuyla hizmet vereceklerini söyledi.

Tapa, Giresun Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, 5502 sayılı kanunla SKK, Bağkur ve Emekli Sandığı'nın tek bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurulduğunu hatırlattı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlükleri aracılığıyla hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi ve en üst seviyede kaliteli hizmet sunacağını anlatan Tapa, bu çerçevede Giresun'un ilçelerinde bürolar oluşturulacağını söyledi.

Kazım Tapa, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak iki hedefleri olduğunu belirterek "Bunlardan birincisi, etkin verimli ve şeffaf bir Sosyal Güvenlik Kurumu oluşturmaktır. İkincisi ise, vatandaş odaklı güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerde gerçekleştirmektir. Tüm çalışanlarımızla birlikte bu hedefleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Öte yandan Giresun'da 41 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak yazılı basın açıklamasıyla, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ndeki önemli görevlere Giresunlular'ın dışında kişilerin atanmasına tepki gösterildi. Basın açıklamasında, Giresunlu bürokratlara sahip çıkılması istendi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?