7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Su borcu olanlar dikkat!

BELEDİYE SU BORCUNU ÖDEMEYENLERİ İCRAYA VERİYOR

Giresun'un Eynesil ilçesinde belediye, su borcunu ödemeyenleri icraya veriyor.

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, bugüne kadar bir kuruma kaçak su kullanımından dolayı cezai işlem başlatıldığını, 100 kişiye de borçlarından dolayı tebligatta bulunulduğunu söyledi.

Belediyenin 400 bin lira civarında su parası alacağı bulunduğunu kaydeden Somuncuoğlu, "Eynesil Belediyesi için bu rakam az değildir. Bizim ilçeye su verebilmemiz için aylık elektrik giderimiz 25-30 bin lirayı bulmaktadır. 5 yıldan beri su parası vermeyen abonelerimiz dahi var. Bir şekilde olanları tespit edip

önce tebligat yapıyoruz. Tebligat sonrası borcunu ödemek isteyen vatandaşlarımıza taksitlendirme bile yaparak ödeme kolaylığı gösteriyoruz. Tüm iyi niyetimize rağmen borcunu ödememekte direnenleri ise icraya veriyoruz. Bu konuda hiçbir tavizimiz yoktur" dedi.

Su alacaklarının yanı sıra kaçak su kullananlara da göz açtırmadıklarını ifade eden Somuncuoğlu, "Su borçlarıyla yapılandırma işlemlerimiz devam ederken, kaçak su kullanımı konusundaki denetimlerimiz de yoğun bir şekilde devam ediyor. Denetimler sırasında kaçak su kullandığı tespit edilen bir kuruma cezai işlem yapıldı. Bununla da kalmayarak konuyu adli yargıya taşıdık. Kesinlikle bu konuda eş, dost, partili, yakın akraba gibi kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 19:45:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 15:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?