3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Su yok, çay da yok

Önceki gün Giresun Belediyesi'nin şebeke yenileme çalışmaları kapsamında yaptığı su kesintisi, Giresunun bu tür durumlara ne kadar hazırlıksız bir kent olduğunu da ortaya koydu.

Sabah saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren kesinti hayatı olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar “belediye çalışma yapmak için bula bula yazın en sıcak günlerini buldu. Üstelikte bu kadar uzun süren bir bakım onarım görülmemiştir. Kente su kademeli olarak verilebilirdi “ diye tepki gösterdiler.

‘PARDON, SUYUMUZ YOK’

Su kesintisi sürerken aşırı sıcaktan bunalanların uğrak yeri çay bahçeleri ve mesire alanları oldu. Ancak buralara gidenleri de bir sürpriz bekliyordu.

Turizmin gözde mekânlarından olan Giresun Kalesi’ndeki tesislerde de aynı durum yaşandı. Yedek su deposu olmayan tesislerde hijyen olmayan koşularda hizmet verildiği görüldü. Sürekli yapılan duyurulara rağmen önlem almayan işletmeciler Giresun’un imajını bozdu. Kaleye gelen yerli ve yabancı konuklara işletmeciler “Su kesik, bu nedenle çay servisi yapmıyoruz” dediler. Aynı uygulama gün ve gece boyu da sürdü. Böylece konukların aklında Giresun bu olumsuzluğu ile yer etti.

Giresun Belediyesi’nin özelikle turistik mekânlarda bu konudaki denetimlerinin artırması istendi.

giresunhaberci.com
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 18:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?