19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Suç duyurusu hazırlığı

Türk Eğitim Sen Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Musa Akkaş, "Önümüzdeki hafta itibariyle yönetici duyurularını yapmayan münhal okul ve kurum müdürlüklerini ilan etmeyen valiler ve il milli eğitim müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

FİSKOBİRLİK Entegre Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Türk Eğitim Sen Karadeniz Bölge İstişare Toplantısı'nda konuşan Akkaş, boş veya münhal bulunan okul yöneticiliklerinin askıya çıkarılarak asaleten atama yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca Ekim ayı içerisinde genelge yayınlandığını, ancak bu genelgenin birçok ilde ilana çıkarılmadığını belirtti. Bu durumu sert bir dille eleştiren Akkaş, bir an önce genelgenin çıkarılmayan illerde duyurulmasını istedi.

Akkaş, genelgenin yayınlanmadığı illerde vali ve milli eğitim il müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Lütfen görevinizi yerine getirin. Lütfen bakanlığın talimatına uyun. 'Bir an önce atamaları duyur' ifadesinden ne anlıyorsunuz? 'Bir an önce' ifadesi bizce birkaç gündür, bir haftadır, bilemediniz bir aydır. Üç aydır bakanlık genelgesini, bakanlık emrini dikkate almıyorsunuz. Siz bir devlet adamıysanız, devleti temsil ediyorsanız bu ilde lütfen bakanlık emrini yerine getirin. Aksi takdirde biz Türk Eğitim Sen olarak yapacağımızı biliriz. Önümüzdeki hafta itibariyle yönetici duyurularını yapmayan, münhal okul ve kurum müdürlüklerini ilan etmeyen valiler ve il milli eğitim müdürleri hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağız."

Türk Eğitim Sen Karadeniz Bölge İstişare Toplantısı'na Giresun, Amasya, Tokat, Sivas, Samsun 1 ve 2, Ordu, Trabzon 1 ve 2, Rize ve Gümüşhane Şube yönetim kurulları ve kadın komisyonları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 15:51:22
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 16:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?