3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Süt sığırcılığına AB desteği

Giresun Veteriner Hekimleri Odası tarafından yörede süt sığırcılığının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan projeye yaklaşık 69 bin Euro'luk kredi desteği sağlandı.

Veteriner Hekimler Odası Giresun Şubesi’nden yapılan açıklamada, oda olarak süt sığırı yetiştiriciliği yapmakta olan çiftçilerin eğitilmesi amacıyla proje hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, projeye kaynak sağlamak amacıyla AB'nin ‘TR-90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Hibe Programı’na başvuruda bulunduğu kaydedilerek projenin kabul gördüğü ifade edildi. Projenin toplam maliyetinin 68 bin 151 Euro olduğu vurgulanarak maliyetin yüzde 90'lık kısmının AB tarafından, yüzde 10'unun ise oda tarafından karşılanacağı belirtildi.
Projenin, Giresun'da süt sığırcılığının gelişimine önemli katkı sağlayacağına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çiftçilerin eğitim programına katılımları sağlanacak ve bu eğitim sonucunda yaptıkları işle ilgili bilgi, görgü ve becerileri artacak. Meme hastalıklarında ve buzağı kayıplarında yüzde 50 oranında azalma sağlanacak. Üretilen sütün verim ve kalitesi artırılacak. Kayıpların önlenmesi ve verimin artırılması sonucu çiftçi ailelerinin gelirlerinde artış sağlanacaktır. Bu yolla da yörede göçün önlenmesi amaçlanmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 13:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?