19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Tabaklar Deresi kapatılıyor

GİRESUN'DA TABAKLAR DERESİ'NİN ÜZERİNİN KAPATILMASI ÇALIŞMALARI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tabaklar Deresi'nin ıslah edilerek kapatılması çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Aksu, yaptığı açıklamada, Giresun'da 21-27 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel afetlerinde Tabaklar deresinin taştığını hatırlattı. Derenin ıslah edilmesi için proje geliştirdiklerini kaydeden Aksu, proje dahilinde halen çalışmaların olumsuz hava şartlarına rağmen aralıksız olarak devam ettirildiğini dile getirdi.

Yeni yağışlar sonucu derenin tekrar taşmaması için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Aksu, "Derenin ıslah edilerek kapatılması için çalışmalar sürüyor. Halen menfez çalışması sürmekte. 2,5 metre eninde, 1,5 metre yüksekliğinde yapacağımız bu menfez olası bir sel afetinde bu bölgenin eskisi gibi hasar görmesini önleyecek ve selin etkisini büyük ölçüde azaltacaktır. 12 metrelik bölmeler halinde yaptığımız bu menfez yaklaşık olarak 65,5 metre uzunluğunda olacak. Bu hattın oturaltıncı metresinde ise 6 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde bir çökelti bölmesi yapıyoruz. Bu sayede menfezin içerisine gelen tıkanma yapabilecek maddeler bu bölümde birikecektir. Daha sonra bu bölmenin üzerine yapacağımız modüler kapak sayesinde de bu çökelti bölmesini temizleyerek bakımını gerçekleştireceğiz. Ve tüm çalışmalar bittiğinde bölgede gerçekleşebilecek olan sağanak yağmur ve sel baskınlarında halkımızın mağduriyeti büyük ölçüde azalacaktır" dedi.

Aksu, çalışmaların kısa zamanda tamamlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 17:44:01
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 00:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?