3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Tabip odasından saldırıya kınama

Giresun Tabip Odası tarafından, Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasıyla Dr. Ali Menekşe'nin silahlı saldırı sonucu vurulması olayı kınandı.

Basın açıklamasını okuyan Giresun Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Cindemir, Dr. Ali Menekşe'nin 15 Ocak tarihinde görev yaptığı hastanede silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralandığını hatırlattı. Dr. Menekşe'ye yapılan saldırının herkesi derinden yaraladığını ifade eden Dr. Cindemir, "Yaşanan bu olay her ne kadar münferit gibi görünse de sıkılan kurşun hepimizin yüreğine saplanmıştır" dedi. 

İnsanların en temel hakları olan yaşama haklarının ellerinden alınmasının hiçbir gerekçesi olamayacağını savunan Cindemir, Dr. Menekşe'ye yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını açıkladı. Yapılan saldırılara rağmen doktorlar olarak dimdik ayakta kalacak güçte ve metanette olacaklarını anlatan Cindemir, şöyle konuştu: "Çok zor şartlar altında, 24 saat görev yapan, hastalarının yaşaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan her türlü hastalık riskine açık çok kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanları ve hekimler böyle vahşice bir harekete, saldırıya maruz kalamaz, kalmamalıdır. Ama kimse meraklanmasın bu hain saldırılara rağmen biz dimdik ayakta kalmayı başaracak metanette ve güçteyiz."

Hastalardan sadece hak ettikleri anlayış ve saygıyı beklediklerini anlatan Cindemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık herkesin bizleri, sağlık çalışanlarını anlaması, bizlere sahip çıkması ve destek olması gerekmektedir. Çünkü biz hastalarımıza sahip çıkıyoruz. Çünkü bizim için insan hayatı değerlidir, önemlidir. Ne pahasına olursa olsun kurtarılmalıdır." Cindemir, Dr. Menekşe'ye yapılan saldırıdan herkesin ders almasını istediklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasına odaya üye 60 doktor ile sağlık çalışanları katıldı. Öte yandan Dr. Menekşe'nin görev yaptığı Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin giriş kapısına da siyah kurdele asıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?