3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Taksici katiline ömür boyu hapis

GİRESUN’un Görele İlçesi'nde, taksici Mehmet Akçora'yı, parasını aldıktan sonra başından tabancayla vurarak öldüren Turgay Balcı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Balcı'ya hırsızlık ve ruhsatsız silah taşımaktandan da 6 yıl hapis cezası verildi.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Turgay Balcı, dün son kez hakim karşısına çıktı. Mehmet Akçora’yı (58) öldürdüğünü itiraf eden Balcı, tahliye talebinde bulundu.

Poliste, çoğu hırsızlık olmak üzere 31 suçtan kaydı olduğu ve Mehmet Akçora’yı öldürmeden önce uyuşturucu hap aldığı belirlenen Turgay Balcı, ‘adam öldürmek’ten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Balcı'ya, ayrıca, hırsızlıktan 5, ruhsatsız silah taşımaktan da 1 yıl olmak üzere 6 yıl ceza verildi.

10 Nisan'da meydana gelen olayda, Giresun’un Espiye İlçesi’ndeki Sahil Taksi Durağı’ndan aracına müşteri gibi binen Turgay Balcı ile birlikte ayrılan Mehmet Akçora'nın kullandığı 28 T 8001 plakalı taksi, Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi'nde terk edilmişti. Kafasına 2 el ateş ederek öldürülen Akçora'nın cesedi ise, Görele İlçesi'ne bağlı Haydarlı Köyü Çömlekçi Deresi kenarında bulunmuştu. Turgay Balcı olaydan bir gün sonra yakalanmıştı.


hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 14:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?