3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TARSİM'den tarım sigortası uyarısı

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş. (TARSİM) Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, fındık üreticilerinin mutlaka 29 Şubat tarihine kadar bahçelerini don afetine karşı sigorta yaptırmaları uyarısında bulundu.

Yaşaroğlu, düzenlediği basın toplantısında, Tarım Sigortası’nın geçen yıl uygulamaya konulduğunu hatırlattı. Fındık üretimi yapılan bölgelerde bugüne kadar 12 bin 921 çiftçinin Tarım Sigortası yaptırdığını vurgulayan Yaşaroğlu, fındık üreticilerinin Tarım Sigortası’na yoğun ilgilerinin olduğunu aktardı.

Fındık üreticilerinin mutlaka 29 Şubat tarihine kadar bahçelerini don afetine karşı sigorta yaptırmaları uyarısında bulunan Yaşaroğlu, ”Küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişiklikleri nedeniyle son yıllarda mevsimsel değerlerde sapmaları yaşamaktayız. İşte bu nedenle Tarım Sigortası daha çok önem kazanmaktadır. Bu nedenle fındık üreticileri zaman geçirmeden ve mağduriyet yaşamama için son günü beklemeden mutlaka bahçelerini sigortalatmalıdırlar” dedi.

Yaşar, sigorta bedellerinin yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılandığını anımsatarak,” Üreticiler sigorta bedelinin yarısını kendileri karşılamaktalar. Bu bedelde fındık hasadından sonra yani Ekim ayında ödenmektedir. Fındık üreticileri bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Mutlaka fındık bahçelerini sigorta yaptırsınlar. Bunun kendi menfaatlerine olduğunu asla unutmasınlar” diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEMAL ZENGİN IP: 88.224.19.xxx Tarih : 22.07.2008 18:03:32

Ben fındık üreticisi bir çiftciyim. Fındık için yapılan tarım sigortasını yaptırdım. Fındık bahcemde dallar tomurcuklandığında don oluşak tomurcuklar yanmıştır. Oluşan zarar yüzde 45-50 cıvarındadır. Tarsim bu zararımı ödemedi ve bana tomurcuklar açmadan donduğu için sigorta kapsamında değildir gibi mazeret sundular. Bende diyorumki bu zararımı karşılamayacak sigorta yalancı bir sigortadır, çiftçiler böyle bir sigortayı yaptırmasına gerek yoktur. Ben şu andan sonra tarım sigortası yaptırmam. Nedeni; sözde beni desteklemek için devreye giren bu sigorta benim cebimden pirim almaktan başka bir işe yaramıyor.