1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Tatbikat nefes kesti!

Giresun’un Görele ilçesinde Sivil Savunma Haftası nedeniyle Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Görele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Giresun İl Milli Eğitim Sivil Savunma Müdürlüğü ve Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Görele Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Okul Müdürü Ahmet Yılmaz, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tatbikattan önce sivil savunma uzmanları öğrencilere deprem ve yangın anında yapmaları gerekenleri anlattı. Daha sonra olası bir deprem ve yangın anında yapılması gerekenler tahliye tatbikatı ile canlandırıldı. Tahliye tatbikatında depremin başladığını bildiren siren sesinin duyulmasıyla öğrencilerin binayı kısa bir süre içerisinde izdihama yol açmadan boşaltmaları sağlandı.

Deprem tatbikatından sonra itfaiyeciler tarafından Yangın ve yangına karşı alınması gereken önlemler anlatıldı. Tatbikat programı, uygulamalı olarak gerçekleşen yangın söndürme tatbikatı ile sona erdi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Selami Alkan, Sivil Savunma Haftası boyunca okullarda çeşitli tatbikatların yapılacağını ifade ederek, “Bu tatbikatlar sayesinde öğrencileri doğal afetler karşısında daha bilinçli bir şekilde hareket etmelerini ve olası doğal afetlerin sonuçlarından zarar almadan kurtulabilmeyi öğretiyoruz. Bu eğitim tatbikatları değişik okullarda devam edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 16:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?