26
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

TAYAD'a Boztepe'de çay daveti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Giresun’a geldi.

Komisyon üyeleri AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu ve Ordu Milletvekili Hamit Taşçı ile CHP Gaziantep Milletvekili Ahmet Yılmazkaya sabah saatlerinde Giresun Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran komisyon üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, Sakarya’da dün yaşanan olayla, Trabzon’da meydana gelen olayın karıştırılmamasını istedi.

Sakarya’da bildiri dağıtmak isteyen bir grup ile onlara müdahale etmek isteyen 10-15 kişi arasında kavganın yaşandığını ifade eden Hıdıroğlu, linç girişiminin olmadığını savunarak, "Bu olayların boyutlarını fazla göstermenin Türkiye’ye hiçbir bir yararı yoktur" dedi.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyelerine yönelik Trabzon’da yaşanan olaylara da değinen Hıdıroğlu, "TAYAD üyeleri demokratik haklarını kullanmak isteyerek Trabzon’da bildiri dağıtmak istediler. Ancak Trabzonlular’ın demokratik haklarını, yaşam haklarını, rahat yaşama haklarını engelleyebilecekleri ihtimallerini de düşünerek o bildirinin dağıtımını daha rahat zamanda yapmaları gerekirdi. Bu da demokrasinin gereğiydi. Hak kullanımındaki zaman ve zemini iyi seçmeleri gerekirdi. Burada bir eksiklik vardır. Daha sonra ona destek amacıyla TAYAD üyeleri İstanbul’daki ortak açıklamaları yaparak, protesto hakları kullanarak, Trabzon’a gelme kararı aldılar. Basın aracılığıyla kendilerine çağrıda bulunarak, bu haklarını daha sonra kullanmalarının daha sağlıklı Türkiye için sonuç vereceği kanaati bizde oluştu ve çağrıda bulunduk. Son derece hassas dönemde olan bu bölgemizde bir takım şeylerin kaşımasına uygun zemin hazırlanırken, bu haklarından vazgeçerek aklı selim insanlar gibi davrandılar. Onların gelmemesi çok güzel olmuştur. Başka zaman lütfederlerse daha rahat ortamda Trabzon Boztepe’de çay içerler" dedi.

Hıdıroğlu, hak ihlallerine karşı hangi fikre sahip olursa olsun ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 12:42:30
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?