7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Tedavi olmazsa ayağı kesilecek

TEDAVİ OLMAZSA AYAĞI KESİLECEK

Giresun’un Güce ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Emine Türedi, maddi imkansızlıklar sebebiyle tedavi olamıyor.

İlçeye bağlı Giyimli mahallesinde yaşayan ve doğuştan Klippeltrenaunay Sendromu hastalığına yakalanan 9 yaşındaki Emine Türedi, tedavi olamazsa ayağı kesilecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 8 yıldır tedavi gören Emine Türedi, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Maddi imkansızlıklar yüzünden İstanbul Koşuyolu Hastanesi’ne gidemeyen Emine Türedi’nin tedavisi yapılmazsa ayağının kesileceği ifade edildi.

Ailesinin yardımı ile 3 ay okula gidebildiğini belirten Emine Türedi, "Arkadaşlarımın hepsi okula gidiyor. Ama ben hastalığım nedeniyle okula gidemiyorum. Okula gittiğim günlerde okuma yazmayı öğrendim. Ben de iyileşip arkadaşlarım gibi normal hayata dönmek istiyorum. İstanbul’a gidip tedavi olmak için paramız yok. Hayırsever büyüklerimizden yardım bekliyorum” dedi.

Emine Türedi’nin annesi Ayşe Türedi ise yardıma muhtaç olduklarını ifade ederek, "Kızımı bu şekilde görmek bizlere büyük acı veriyor. Kızımın acilen tedavi olması gerekiyor. Maddi imkansızlıklar yüzünden kızımı İstanbul’a götürüp tedavi ettiremiyoruz. Doktorlar tedavi olamazsa ayağının kesilebileceğini söylediler. Allah rızası için hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 13:08:01
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 13:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacı ataş IP: 85.97.200.xxx Tarih : 20.06.2010 11:29:44

arkadaşlar bu çocuk için herhangi bir bankadan hesap açmadılarmı acaba nasıl ulaşa biliriz  bilen varsa lütfen mail atsınlar. haciatas_77@hotmail.com