30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

'Terör meşrulaştırılıyor'

Giresun'da, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) üyeleri basın açıklaması ile, dağdan inen 34 PKK'lının karşılanma şekline tepki gösterdi.

Atapark'ta gerçekleşen basın açıklamasına yaklaşık 50 kadar sendika üyesi katıldı. Basın açıklamasını okuyan Kamu Sen Giresun İl Temsilcisi Arif Çetinkaya, sendikalarının Türkiye'nin üniter yapısını, milli birlik ve beraberliğini bozmayacak şekilde terörün durmasını, Türkiye'de husur ve güvenliğin sağlanması ve kardeşliğin sağlanmasını yılladır dile getirdiğini dikkat çekti.

Türkiye gündeminin birkaç gündür PKK'lıların Türkiye'ye girişleriyle meşgul olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "Yaşanan son olaylar Türkiye'de artık bölücü başının dolaylı olarak muhatap alındığını, teröristlere ve terör örgütüne empatik bakanların el üstünde tutulduğu, sanki binlerce vatandaşımızın katilinin sorumlusu PKK değilmiş gibi gösterilmeye çabalandığı şeklindedir. Bu son olay göstermiştir ki, teröristler açılımı kendi amaçlarına ulaşmak için bir adım olarak görmekte ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temellerine dinamit yerleştirmektedirler" dedi.

Teröristlerin affedilerek, terörün meşru kılınmamasını isteyen Çetinkaya, atılan adımların Türkiye'nin bölünmesine yol açacak gelişmelere zemin hazırladığına işaret etti.

PKK'lıların karşılanma şeklinin protesto edildiği pankartların da yer aldığı basın
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 17:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?