3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Teşvik yasası devam etsin'

Hekim Süt A.Ş. İşletme Müdürü Mehmet Kıran, Giresun'un da aralarında bulunduğu bazı illere uygulanan teşvik kanununun 5 yıl daha uzatılmasını istediklerini belirtti.

Kıran, yaptığı yazılı açıklamada, 2004 yılında yürürlüğe giren 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki hakkındaki kanunun uygulama süresinin 31 Aralık tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

2003 yılından önce kurulan işletmeler ilk çıkan kanundan yararlanamadığına dikkat çeken Kıran, 2007 tarihinde yapılan düzenleme ile bu yanlışlığın giderilerek uygulamadan kendilerinin de yararlanmaya başladıklarını kaydederek," Bizim gibi 2003 yılından önce kurulan işletmeler teşvikten 5 yıl yerine 1,5 yıl yararlanmıştır. Yani bu teşvik yasasından 3,5 yıl eksik yararlandık. Bu anlamda bir mağduriyetimiz söz konusudur" dedi.

Teşvik uygulamasının 5 yıl daha uygulanmasını istediklerini vurgulayan Kıran, şunları ifade etti: "Teşvik bizim gibi KOBİ türü işletmelere cansuyu olmuştur. İstihdamı arttırmış ve kayıt dışı çalışmaya engel olmuştur. Enerji ve işçilik maliyetleri belli oranda düştüğü için maliyet girdileri azalmış ve üretimlerimiz artmıştır. Reel sektöre yardımcı olmak amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik 100 bin YTL ye kadar cansuyu kredisi çıkarıldı. Bitim süresine 5 gün kalan teşvik yasasının uzatılması da 49 ildeki KOBİ'lere daha kapsamlı ve yararlı bir cansuyu haline gelecektir. Ayrıca işçi çıkarmalarını önleyecektir. Sonuç olarak, 10 ve üzeri işçi çalıştıran gerek imalat sanayi ve gerekse imalatçı esnafın teşvik hakları 5 yıl daha uzatılmalıdır."
Kıran, imalat sektöründe faaliyet gösteren kendileri gibi işletmeler için teşviğin uzatılması yönünde bir desteğe ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, çağrılarına kulak verilmesini talebinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:55:13
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 00:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?