3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Tıp fakültesi açıklaması

AK Parti Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, Giresun Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulması yönünde günü kurtarmaya yönelik politikalar yerine uzun vadeli ve sağlıklı bir yapının oluşturulması yönünde adım atılmasının daha doğru olduğunu söyledi.


İldeki sivil toplum kuruluşları tarafından Giresun Ticaret Borsası (GTB) Toplantı Salonu'nda Giresun Üniversitesi bünyesinde bir tıp fakültesi kurulması sürecinin hızlandırılması amacıyla yapılacak çalışmaları belirlemek amacıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, tıp fakültesinin bir an önce faaliyete geçmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Kale Devlet Hastanesi’nin Giresun Üniversitesi’ne devredilmesi yönünde kendilerine bir talep geldiğini aktaran Akten, hastane alanının küçük olması nedeniyle bu fikre sıcak bakmadıklarını söyledi.


Giresun Üniversitesi yetkililerine Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin tıp fakültesine verilebileceği yönünde bir teklif sunduklarını kaydeden Akten, fakültenin geleceği açısından bunun daha doğru bir atılım olacağını savunarak, “Kale Devlet Hastanesi'nin, tıp fakültesine verilmesi durumunda, fakülte alan darlığı nedeniyle gelişme imkanı sağlanamaz. Üniversiteye 120 dönüm alana kadar çıkabilecek bir sahaya sahip Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ni teklif ettik. Bu teklif bize daha mantıklı geliyor. Burada kısa vadeli mi yoksa uzun vadeli mi düşünerek iş yapalım? Tıp fakültesinin geleceğini açık mı tutalım, yoksa dar bir alana mı sıkıştıralım? Bu sorulara verilecek cevap önemlidir” diye konuştu.


Giresun Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesinin kurulması sürecinde kısa vadeli ve günü kurtarmaya yönelik politikalar yerine, uzun vadeli ve sağlıklı bir yapının oluşması yönünde adım atılmasının daha mantıklı olacağını belirten Akten, şunları kaydetti:


“Hepimiz tıp fakültesinin hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle hep üniversite üzerinde duruyoruz. Üniversitenin gelişimine büyük önem veriyoruz. Hep kafamızda üniversite var. Sebep ne olursa olsun, tıp fakültesinin kurulmasında kısa vadeli günü kurtarma yerine, uzun vadeli ve sağlıklı bir yapının oluşması için adım atmamız daha mantıklı olur.”

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 14:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?