3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TKP/ML-TİKKO örgütlerine darbe

Tokat ve Giresun'da, TKP/ML-Tikko terör örgütüne ait depo ve sığınakta çok sayıda kaleşnikof tüfek ve mühimmat ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Tokat kırsalında geçmiş yıllarda faaliyet gösteren TKP/ML-TİKKO terör örgütü mensubu bir kişinin verdiği bilgiler sonucu, 22-24 Nisan 2008 tarihlerinde Reşadiye ilçesi dağlık kırsalında operasyon yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen depoda 1 adet uzun namlulu silah, silaha ait mühimmat, teçhizat ile çeşitli gıda ve sağlık malzemesi bulundu.


Operasyonun devamında Giresun'un Dereli ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 350 adet muhtelif mühimmat, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet jeneratör ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.


Her iki operasyonda ele geçirilen malzemelerin toplamı ise "5 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 450 adet kaleşnikof fişeği, 50 adet 5.56 milimetre fişek, 17 adet kaleşnikof şarjörü, 2 adet el telsizi, 1 adet el bombası, 13 adet kütüklük, 1 adet cep telefonu bataryası, 2 adet şeffaf pusula, 1 adet balta, 1 adet sırt çantası, 1 adet çakmak, çay kaşığı, diş macunu, daktilo silgisi, çeşitli ağrı kesici ilaçlar, 1 adet jeneratör, 1 adet örgütlenme üzerine kitap, 1 adet radyo, 1 adet testere, 15 adet orta boy
pil, 4 adet oduncu gömleği, 2 adet poşu, 1 adet çakmak gazı tüpü, yarım metre beyaz kablo, kurşun kalem, yapıştırıcı, jilet, sabun, örgütsel doküman" olarak açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 02:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?