3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TMO fındık alımına devam edecek

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Fiskobirlik ayağının üzerinde duran bir kurum haline gelene kadar Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alımına devam edeceğini söyledi.

Canikli, Giresun Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, bazı siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının fındık fiyatları konusunda çeşitli rakamlar telaffuz etmeye başladıklarını hatırlatarak, fındığın siyasi araç olarak kullanılmasının yanlış olduğunu savundu. AK Parti olarak fındığa gerçekçi bir yaklaşım sergilediklerini iddia eden Canikli, "Fındık fiyatları sanki açık artırmaya çıkmış durumda. Siyasi partiler fiyat açıklama yarışına girdi. Fiyatları kimi 8 YTL kimi de 10 YTL olarak açıklıyor. Bunun gerçekçiliği nerede? Biz fındığın makul fiyatını biliyoruz ve gerçekçiyiz" dedi.

Fiskobirlik ayağının üzerine duran bir kurum haline gelene kadar Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fındık alımına devam edeceğini anlatan Canikli, şöyle konuştu: "Tarihte fındığın ve üreticinin geleceği için alınan en radikal karar alınarak, 2006 ürünü fındıkta sorun yaşanınca TMO devreye sokuldu. TMO, ilk kez fındık alımları için görevlendirilirken, 170 bin ton gibi önemli bir miktarda ürün alımı gerçekleştirdi. TMO yaptığı bazı uygulamalardan dolayı eleştirildi. Burada üreticilerimiz haklı. Bu yıl aynı sorunların yaşanmaması için gerekli önlem şimdiden alınmaya başlandı. Fiskobirlik üreticiye olan borcunu ödeyene ve ayağının üzerinde durana kadar yolumuza TMO ile devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 16:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?