3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TMO internetten randevuda sınıfta kaldı

Ağustos ayı başından beri Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alım fiyatının açıklanmasını bekleyen fındık üreticileri, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in fiyatları açıklamasının ardından, Ofis'e ürün satmak için harekete geçti.

TMO, ürün satışı için hem internet hem de ürün alım merkezlerinden randevu alma imkanı getirirken, internet üzerinden randevu alınan site, üreticilerin yoğun başvurusu üzerine daha başvuruların başladığı ilk gün olan 1 Eylül'de devre dışı kaldı. Ofis, kullanımındaki aşırı yoğunluk nedeniyle ''randevu.tmo.gov.tr'' adresinden internet üzerinden randevu alınmasına geçici bir süre için ara verdiğini duyururken, üreticiler, 35 randevu merkezinden doğrudan randevu alabilecek.

Yetkililer, internet ile randevu alınması sırasında çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) ilişkin bilgilerinin kontrolü için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi;nden on-line olarak sorgu yapıldığını belirtirken, bunun sistemin yükünü artırdığını ve işlemez hale getirdiğini söyledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 1 ve 2 Eylül günlerinde, yaklaşık 20 bin üretici, 60 bin ton ürünün satışı için TMO'dan randevu almayı başardı. Yetkililer, internet sisteminin çalışıyor olması halinde, randevu verilen üretici sayısının rahatlıkla 30 binin üzerine çıkabileceğine dikkat çektiler.

İlk kez 2006 yılında fındık piyasasına müdahale görevini üstlenen TMO; 2006/2007 sezonunda 162 bin 500 ton, 2007/2008 sezonunda ise 95 bin 641 ton kabuklu fındık alarak karşılığında üreticilere toplam 1,05 milyar YTL ödeme yapmıştı. Bu yıl daha düşük bir alım fiyatı ve prim sistemi uygulaması ile 300 bin ton civarında fındık alımı planlayan TMO, hükümetin doğrudan 4 YTL alım fiyatı açıklaması ile alım miktarının

a.a
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?