3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

TMO üreticiyi mağdur ediyor

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 40 günü aşkın bir zamandır alım yapılan ürün bedellerini ödemediğini bu durumun da üreticileri mağdur ettiğini söyledi.


Akbaşlı, TMO tarafından, ÇKS'ye kayıtlı fındık üreticilerinden 10 dekardan daha az arazisi olan üreticilere ürün bedellerinin tesliminden itibaren bir hafta içerisinde, 10 dekardan fazla arazisi olanlara ise 25 gün içerisinde banka hesaplarına tek seferde ödeneceğinin açıklandığını hatırlattı.

TMO tarafından yapılan açıklamaya rağmen 40 günü aşkın bir zamandır üreticilere ürün bedellerinin ödenmediği yönünde bilgilere ulaştıklarını vurgulayan Akbaşlı, bu durumun ofise ürünlerini teslim edenlerin mağduriyetine sebep olduğunu kaydetti.
TMO yetkililerinden üreticilerin mağduriyetinin giderilmesini istediklerini dile getiren Akbaşlı, “Edindiğimiz bilgilere göre 40 günü aşkın bir zamandır TMO tarafından alım yapılan ürün bedellerinin ödenmemiş. Bu yönde üreticilerinin şikayetlerini içeren başvurular alıyoruz. Üreticilerimiz ödemelerin yapılmaması nedeniyle mağdur durumda bulunuyor. Üreticilerin mağduriyetinin biran önce giderilmesini istiyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?